• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani ruskog filma u Crnoj Gori

U periodu od 18. do 25. oktobra u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" biće prikazano desetak filmova ruske produkcije

 Dani ruskog filma u Crnoj Gori Izvor: MONDO

Kraljevsko pozorište "Zetski dom" u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Ruskoj Federaciji i filmskom kompanijom "Svoj počerk " i distributerskom firmom "Žar ptica" iz Moskve, u periodu od 18. do 25. oktobra organizuje "Dane ruskog filma u Crnoj Gori" na Cetinju.

U okviru navedene manifestacije planirano je prikazivanje sedam igranih, sedam dokumentarnih i pedesetak animiranih filmova, kao i konferencije za medije, okrugli stolovi, susreti sa glumcima i ostalim filmskim stvaraocima. Takođe, u okviru programa svečanog otvaranja, koje je zakazano za večeras u 18 sati, biće dodijeljena sa "ruske strane" specijalna nagrada našem istaknutom reditelju Veljku Bulajiću, a sa "crnogorske" strane Udruženje filmskih stvaralaca Crne Gore uručiće specijalnu plaketu poznatom ruskom reditelju Džaniku Fajzijevu.

Nakon svečanog otvaranja biće prikazan film "Turski gambit" reditelja Džanika Fajzijeva po scenariju Borisa Akunjina, u kojem glavne uloge tumače Jegor Berojev, Olga Krasko, Marat Bašarov, Vladimir Iljin, Dmitrij Pevcov, Viktor Veržbickij, Aleksandr Balujev, Aleksej Guskov, Goša Kucenko, Andrej Krasko, Jevgenij Lazarev, Viktor Bičkov, Aleksandr Likov, Leonid Kuravljov i drugi.

Kompanija "Svoj počerk" već 15 godina se bavi produkcijom i proizvodnjom televizijskih projekata, dokumentarnih i igranih filmova i teledistribucijom u Rusiji i van nje. Sarađuje sa mnogim kino-studijima i televizijskim kompanijama širom svijeta, a desetak filmova njihove produkcije nagrađeno je na raznim međunarodnim, filmskim i TV festivalima.

Projekat "Dani ruskog filma u Crnoj Gori" podržan je takođe i od strane Federalne agencije za kulturu i kinematografiju Ruske Federacije i Saveza kinematografa Rusije, kao i brojnih političkih i društvenih organizacija iz Rusije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA