• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Srčana kap” u CNP-u

Pozorišna publika ima priliku da na Velikoj sceni CNP-a pogleda predstavu “Srčana kap", koju je režirao Blagota Eraković, po tekstu Mirka Kovača

 “Srčana kap” u CNP-u Izvor: MONDO

Drugi festival crnogorskog teatra nastavlja se i u utorak kada će u press sali CNP-a biti organizovan okrugli sto medija i kritike povodom izvođenja predstave “Danilo“.

Najavljen je i okrugli sto na temu “Scenski prostori u Crnoj Gori“ koji će biti održan na istom mjestu u 17 sati. Moderator je Janko Ljumović, direktor CNP-a i docent na FDU Cetinje, a učestvovaće Slobodan-Bobo Mitrović, arhitekta, Slobodan Milatović, reditelj, Goran Bulajić, reditelj, Dragica Milić, pomoćnik ministra kulture za kulturno-umjetničko stvaralaštvo, Igor Golubić, menadžer u Opštini Pljevlja, Rade Lazarević, tehnički direktor CNP-a i Arso Milačić, rukovodilac scenske tehnike.

Na okruglom stolu tema scenskih prostora, kako najavljuju organizatori, biće fokusirana na prostorne, arhitektonske i tehničko-tehnološke aspekte. Dosadašnje prakse su na različite načine definisale organizaciju i mrežu institucija kulture od višenamjenskih objekata kulture do specijalizovano građenih objekata pozorišnih zgrada.

Period tranzicije i sve promjene koje su se desile u većini objekata, strategija izgradnje novih objekata za kulturu, rekonstrukcija i redizajn postojećih, kao i mogućnosti i perspektive scenskih prostora na otvorenom i mobilnih scena, samo su dio tema koje će biti predmet razgovora na okruglom stolu u okviru Drugog festivala crnogorskog teatra.

Pozorišna publika če večeras u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, biti u prilici da pogleda predstavu “Srčana kap“ koju je po tekstu Mirka Kovača režirao Blagota Eraković, u produkciji Nikšićkog pozorišta.

Scenografiju je osmislila Milena Jovićević-Popović, kostime Tijana Todorović, a autor muzike je Senad Gačević.

U predstavi igraju: Dejan Ivanić, Ana Vujošević, Nada Vukčević, Slobodan Marunović, Stevan Radusinović, Dušan Kovačević, Mirko Vlahović, Zoran Vujović i Nikola Perišić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE