• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Danilo” u CNP-u

“Danilo” je rađen u produkciji Crnogrskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta Zetski dom, a premijerno je izveden u novembru prošle sezone

 “Danilo” u CNP-u Izvor: MONDO

Predstava “Danilo” po tekstu Mirka Kovača, a u režiji i adaptaciji Radmile Vojvodić, prva je koja će biti izvedena u okviru Drugog festivala crnogorskog teatra, u 20 sati na Velikoj sceni CNP-a.

“Danilo” je rađen u produkciji Crnogrskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta Zetski dom, a premijerno je izveden u novembru prošle sezone.

Scenografiju za predstavu su uradili rediteljka Vojvodić i Srđan Vukčević, koji potpisuje i kostimografiju, kompozitor muzike je Žarko Mirković, lektor Dubravka Drakić, solo viola Uroš Lapčević i maska Aleksandar Rasinac.

Uloge tumače Srđan Grahovac, Kristina Stevović, Mirko Vlahović, Branimir Popović, Zoran Vujović, Dušan Kovačević, Dejan Ivanić, Nikola Perišić, Petar Burić, Slobo Marunović, Brano Vuković, Simo Trebješanin, Danilo Čelebić, Momo Pićurić, Ratka Mugoša, Milorad Popović, Maša Mićović i Sanja Vujović.

Drama “Danilo” govori o crnogorskom knjazu Danilu, čiji život ima težinu šekspirovske tragedije. Na samrtnoj postelji, teško ranjen hicima atentatora, on se prisjeća nekih scena svoga kratkog, dramatičnog vladanja.

To je drama jednog potencijalno velikog vladara zarobljenog u osami crnogorskih brda, istovremeno disput o prolaznosti vlasti i moći, o čežnji za organizovanom državom, za slobodom i nezavisnošću u vremenu velikih političkih spletki, preganjanja velikih sila, unutrašnjih raskola i napetosti, mržnje i intriga.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE