• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

II Međunarodni festival kamerne muzike

U utorak će nastupiti mađarski duo Menteš – Maškent, dok će u srijedu autorsko veče održati poznati kontratenor Mirko Vuletić

 II Međunarodni festival kamerne muzike Izvor: MONDO

Drugi Međunarodni festival kamerne muzike “Glasovi – Nikšić 2008”, otvoren je u ponedjejak u galeriji Dvorca kralja Nikole koncertom italijanskog trija ,,Guitarincanto''.

U utorak će nastupiti mađarski duo Menteš – Maškent, dok će u srijedu autorsko veče održati poznati kontratenor Mirko Vuletić.

Na programu će se naći djela svih epoha od baroka do djela savremenih kompozitora. U okviru Festivala biće organizovani i jednodnevni master klasovi učesnika Festivala u Muzičkoj školi ,,Dara Čokorilo'' u Nikšiću.

Festival će trajati do 23. septembra, a učestvuju umjetnici iz Italije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Publici će se u četvrtak predstaviti sopran Marina Cuca i ansambl “Anderba” koji čine Sanja Stijačić- Nikčević – flauta, Vujadin Krivokapić – violina, Vida Belević – klavir i Veljko Belević – kontrabas.

Dan kasnije nastupiće srpski trio “Anima” iz Niša koji čine Aleksandra Ristić – mecosopran i Ana Veličković – Igić – flauta Dragana Đorđević – klavir.

U okviru Festivala biće održana dva koncert matinea sa početkom u 12 sati.

U okviru prošlogodišnjeg Festivala „Quartet live“ učestvovao je veliki broj istaknutih umjetnika iz regiona, kvartet kontrabasa ,,Bašiona amorosa'' iz Minhena, “Pacific kvartet” iz Beča, kvartet ,,Flaute bez Granica'' iz Ljubljane, “T-bo-nes” kvartet iz Novog Sada, kvartet “Misterija” iz Crne Gore.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE