• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni gypsy jazz ansambl "Rosenberg trio" u KIC-u!

Najnoviji albumi: “Roots” izdat prošle godine, i tek objavljeni “Tribute to Stephane Grappelli” postižu veliki uspjeh na diskografskom planu

 Čuveni gypsy jazz ansambl "Rosenberg trio" u KIC-u! Izvor: MONDO

Čuveni gypsy jazz ansambl Rosenberg trio (Holandija) gostuje u ponedjeljak, 18. avgusta u velikoj sali KIC-a.

Na repertoaru muzika Djanga Rainharda, Stohela Rosenberga, Stefana Grapelija, Georga Gershwina, Djuka Ellingtona, i mnogih drugih slavnih jazz kompozitora.

Rosenberg trio čine dva gitarista Stochelo Rosenberg, Nous'che Rosenberg i kontrabasista Nonnie Rosenberg, odgajani uz muziku kao i većina djece iz plemena Manuša (Manouches), kojem ovi muzičari pripadaju.

Njihova inspiracija je Đango Rajnhard, legendarni gitarista iz 1930-tih godina, koji je svojom umjetnošću stvorio poseban muzički stil gipsy jazz. Tokom svog petnaestogodišnjeg rada Rosenberg trio je objavio 15 albuma i nekoliko DVD izdanja, koja svjedoče o vrhunskom majstorstvu trija i širokom muzičkom repertoaru koji izvode.

Najnoviji albumi: “Roots” izdat prošle godine, i tek objavljeni “Tribute to Stephane Grappelli” postižu veliki uspjeh na diskografskom planu. Jedan od njihovih najvećih uspjeha je bio upravo koncert sa njihovim prijateljem Stefanom Grapelijem u Karnegi holu u Njujorku.

Od kako su prvi put nastupili na festivalu Đango Rajnhard 1989. godine, kada je Stochelo dobio titulu naslednika Đanga Rajnharda, ovi muzičari grade svjetsku karijeru, nastupajući na velikim festivalima širom svijeta, i u društvu sa prestižnim umjetnicima kao što su: Stefan Grapeli, Jan Akerman, Širli Bejsi, Lučano Pavaroti i Rendi Kraford. Nastupali su u Kanadi, Japanu, SAD-u i gotovo u svim zemljama Evrope. Dobitnici su više internacionalnih nagrada, kao i nagrade Holandske kraljice.

Tipični koncert Rosenberg trija obuhvata najbolje iz tradicionalnog repertoara i sopstvenih kompozicija. Apsolutni profesionalizam i virtuozitet bez premca glavne su odlike ovog ansambla koji je dobio nepodijeljene ocjene da je jedan od najboljih u svom žanru.

Na repertoaru u 21h , 18. avgust

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE