• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DJ Virgin Helena u “Teutinoj špilji”

Savršena mixing tehnika, rad sa harmonijskim strukturama - učinili su Virgin Helenu jednom od najtraženijih DJ-a u Evropi

 DJ Virgin Helena u “Teutinoj špilji” Izvor: MONDO

Jedna od najpozantijih DJ regiona Virgin Helena u ponedjeljak 4.avgusta, od ponoći nastupa u najpoznatijoj hercegnovskoj diskoteci „Teutina špilja“.

Virgin Helena dolazi iz Hrvatske u kojoj se profesionalno počela baviti Dj-ingom 1992. godine, kao prva žena u toj branši.

Riječ je o djevojci, odnoscno DJ koja je nastupala u svim važnijim klubovima i događajima, te je bila i tri godine rezidentni DJ u prestižnom "Quorum Colours" klubu u Opatiji. A 1997. godine preselila u Beč, gdje je vrlo brzo pronašla svoje mjesto u internacionalnoj "underground party’’ sceni, nastupajući uz neka od najtraženijih imena.

Dobri poznavaoci tvrde da su - savršena mixing tehnika, rad sa harmonijskim strukturama - učinili Virgin Helena jednom od najtraženijih DJ-a u Evropi.

"Helena koristi komadiće muzike kako bi ispričala priču... Njeni setovi su hipnotički i snažni, dok je njen muzički stil oduvijek bio raznolik, te putovao od deep&sexy jazzy housa do oštrih techno beatova, a danas najviše svira electro break beat... Ona može sve!!".

Virgin Helena je bila i dio E-JAM projekta (fuzija elektronike i jazza), na mnogim jazz događajima, kao što su austrijiski Jazz festival u Wiesenu i Ars Electronica u Linzu, nastupajući sa nekima od najboljih jazz muzičara današnjice.

Kao podrška Virgin Heleni u “Teutinoj špilji” u ponedjeljak će nastupiti i hercegnovski DJ Danilo Brajović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA