• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filmski festival na Kanli Kuli

U “trci” za zlatnu, srebrni i bronzanu mimozu biće deset filmova, a van konkurencije biće prikazan film Ljubiše Samardžića "Bledi mesec”

 Filmski festival na Kanli Kuli Izvor: MONDO

Projekcijom filma “Ljubav i drugi zločini” srpskog reditelja Stefana Arsenijevića u petak uveče počinje hercegnovski filmski festival.

U okviru tog tradicionalnog filmskog događaja na Ljetnjoj pozornici na Kanli kuli biće prikazano još devet filmova koji se takmiče za nagradu, odnosno mimozu.

Van konkurencije biće prikazan film Ljubiše Samardžića "Bledi mesec".

Umjetnički direktor HFF Zoran Živković izražava zadovoljstvo što će u Herceg Novom učestvovati zajedno filmski stvaraoci iz svih ex - YU republika i što je Hercegnovski festival "utemeljen kao jedan od najznačajnijih filmskih događaja u regionu".

Milina Kovačević, članica Savjeta festivala je kazala da očekuje da će se na smotri i Herceg Novom ubuduće sve više valorizovati i dokumentarni film.

Za festivalske nagrade, zlatnu, srebrnu i bronzanu mimozu za režiju nadmetaće se ostvarenja iz Srbije, Slovenije, BiH, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore. Festivalska publika vidjeće filmove "Petlov doručak" Marka Nabešnika, "Miloš Branković" Nebojše Radosavljevića, "Moram spavat anđele" Dejana Aćimovića, "Ja sam iz Titovog Velesa" Teone Strugar-Mitevski, "Teško je biti fin" Srđana Vuletića, "Živi i mrtvi" Kristijana Milića, "Na lepom plavom Dunavu" Darka Bajića i "Gledaj me" Marije Perović koja, nakon trogodišnje pauze predstavlja crnogorsku kinematografiju.

U festivalskom žiriju su reditelji Lordan Zafranović, Dinko Tucaković i Nikola Vukčević.

U sklopu pratećeg festivalskog programa planirana je revija od pet filmova Lordana Zafranovića, projekcija dokumentaraca Živka Nikolića, predstavljanje škole animiranog filma iz Vranja, program naslovljen Četiri filma jednog autora - Milana Belegićanina i omaž prvom snimatelju u Crnoj Gori Novljaninu Stevu Lepetiću(1921 - 2007).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA