• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''BANDa OD MUZIKE'' u Kotoru

Svi zajedno kreiraju muziku na osoben način bez insistiranja na žanrovske klasifikacije ili stilske odrednice

 ''BANDa OD MUZIKE'' u Kotoru Izvor: MONDO

Koncert muzičkog ansambla ''BANDa OD MUZIKE'', biće održan u ponedjeljak, 28. jula u kotorskom Centru za kulturu. Nastup je zakazan za 21 sat.

Članovi ansambla su: Vjera Nikolić, Olivera Tičević, Milena Mališić, Nejra Zaimović (vokali); Filip Gavranović (gitara, klavir/klavijature); Ivan Marović (bas); Vladimir Popović (truba, perkusije, bubnjevi)

Mladi sastav ''BANDa OD MUZIKE'', prvi put se predstavio prošlog decembra na tradicionalnoj manifestaciji ''DEUS'', osnovan je u cilju edukacije mladih muzičara i proširivanja njihovih stečenih znanja.

Sačinjen je od grupe učenika muzičke škole ''Vasa Pavić'' i studenata Muzičke akademije sa Cetinja, a pod kreativnim vođstvom profesorice Vjere Nikolić.

Svi zajedno kreiraju muziku na osoben način stavljajući je u podtekst sopstvenih viđenja ili viđenja savremenika bez insistiranja na žanrovske klasifikacije ili stilske odrednice.

Repertoar koji stvaraju inspirisan je muzikom kao zvučnom slikom koja se kreće od srednjovjekovnih melodija čiji su zapisi pronađeni u Njemačkoj i Crnoj Gori, preko tradicionalnih melodija svijeta do impresionističkog giganta ''Bolera'' Morisa Ravela i još, do popularne muzike današnjice.

Pomoću sopstvenih ili aranžmana savremenika, grupa ''BANDa OD MUZIKE'' seže u zvučne prostore Crne Gore, Srbije, Kosova, Hrvatske, Izraela, Francuske, Portugalije, Zaira… i čine globalnu zvučnu impresiju svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA