• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrada "Grad teatar" uručena Vidi Ognjenović

 Nagrada "Grad teatar" uručena Vidi Ognjenović Izvor: MONDO

 Pozorišna nagrada "Grad tetar" svečano je sinoć, nakon predstave "Don Krsto", uručena ovogodišnjem laureatu rediteljki i autorki Vidi Ognjenović.
Čestitajući na nagradi, gradonačelnik mr Rajko Kuljača je rekao dobitnici "hvala za sve ove godine, koje ste bili sa nama".
- Hvala vam na vaše četiri izvrsne drame, četiri teksta i četiri režije, počev od "Kanjoša Macedonovića", "Trusta i trepeta", "Jegorovog puta" i na kraju "Don Krsta". Ovo je vaša treća nagrada u našem gradu, dobitnica ste književne nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša", Novembarske nagrade i na kraju pozorišne nagrade Grad teatra. To dovoljno govori šta ste sve napravili za Budvu i njenu kulturu uopšte. Nadamo se da će naša saradnja biti još plodnija - kazao je Kuljača na svečanom prijemu upriličenom u Opštini.

Zahvalivši se na uručenom priznanju rediteljka je izjavila da joj je drago ako je učinila da se Grad teatar učvrsti, ustoliči, afirmiše.
- Smatram da su festivali značajni za svaku kulturu. Ovaj bi bio značajan i za mnogo veći grad i veći region i smatram da je on uveliko prevazišao i da je postao internacionalno evropsko kulturno dobro, zato je naša obaveza da ga čuvamo i izgrađujemo - zaključila je Ognjenović.

(Izvor - Vijesti)


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA