• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Festival pozorišta za djecu u Kotoru

Tokom osmodnevnog festivala publika će biti u prilici da pogleda 13 predstava profesionalnih teatara za djecu i preko 50 različitih sadržaja

 Počinje Festival pozorišta za djecu u Kotoru Izvor: MONDO

Šesnaesti Kotorski festival pozorišta za djecu počeče u srijedu 2.jula u 20 sati u galeriji Kulturnog centra “Nikola Đurković” izložbom strip radova Kotoranina Simona Vučkovića, dok će u isto vrijeme na Trgu od oružja nastupiti plesna grupa “Bjuti” iz Podgorice
.
Svečano otvaranje festivala zakazano je za 21 sat, kada će na Ljetnjoj pozornici, gradonačelnica Marija Ćatović, po tradiciji, predati ključeve grada djeci.

Nakon ceremonije otvaranja festivala, Gradsko pozorište iz Podgorice izvešće predstavu “Tom Sojer i đavolja posla", koja je prošle godine pobijedila na ovom festivalu.

Na Trgu od oružja u 21 sat nastupiće Studio za balet i ples “Mala sirena” iz Kotora sa programom “Neka osmijeh krasi lica”. Na Pjaci od kina u 21 i 30 sati Dramski ansambl OŠ “Anto Đedović” iz Bara odigraće predstavu “Žena bez imena”.

Tokom osam dana trajanja festivala pozorišna publika biće u prilici da pogleda 13 predstava renomiranih profesionalnih teatara za djecu i proprati preko 50 različitih sadržaja u okviru pratećeg programa.

“Vijesti” pišu da će svoje lutkarsko i dramsko umijeće pokazati Dječije pozorište Subotica, Kruševačko pozorište, Državno lutkarsko pozorište “Brodjačaja sobačka“ Sankt Peterburg, Lutkarsko pozorište “Slon“ Sofija, “Pozorištance Puž“ Beograd, Pozorište “Boško Buha“ Beograd, Pozorište lutaka Niš, “Pan teatar“ Beograd, Pozorište mladih Novi Sad, Teatar za djecu i mlade Skoplje, Pozorište lutaka Zemun, Teatar mladih Cetinje i Gradsko pozorište Podgorica.

U mnoštvu pratećih programa organizatori izdvajaju otvaranje izložbe “Razglednice iz Hrvatske“, gostujućeg programa Međunarodnog dječjeg festivala iz Šibenika, sa kojim je uspostavljena saradnja, potom interaktivno predstavljanje časopisa “Nacionalna geografija junior“ za Crnu Goru, projekcije filmova jedinog crnogorskog oskarovca Dušana Vukotića “Surogat“ i “Igra“ u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, a biće organizovane filmska (partner NVO “Dečja duga“ Niš) i baletska radionica Festivala
(partneri akademska balerina Ana Halas i Studio za balet i ples “Mala sirena“ iz Kotora).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA