• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džez festival u Bijelom Polju

Na festivalu će pored gostiju iz inostranstva, Debore Braun i T. Hauarda Kurtisa, nastupati i bendovi Vlatka Stefanovskog i Ramba Amadeusa

 Džez festival u Bijelom Polju Izvor: MONDO

U organizaciji bjelopoljskog Centra za kulturu i Skupštine opštine Bijelo Polje 4. i 5. jula biće održan drugi džez festival “White Field 2008 - Bijelo Polje”.

Na ovogodišnjem festivalu će, prema najavama organizatora, nastupiti neka od značajnih imena svjetske i regionalne muzičke scene, poput Debore Braun, T. Hauarda Kurtisa, Vlatka Stefanovskog, Ramba Amadeusa i drugih.

“Vijesti” pišu da će 4.jula na gradskom trgu u Bijelom P u 21 sat, koncert održati Rambo Amadeus, a kao specijalni gost na koncertu će nastupiti poznati crnogorski gitarista Milorad- Šule Jovović.

Ramba će pratiti bend čiji su članovi Vojo Dizdar (klavir, orgulje), Vladimir Čukić (kontrabas, bas) i Goran Ljuboja Trut (bubnjevi).

Nakon Ramba, iste večeri sviraće “Vlatko Stefanovski Trio”, a sa bivšim liderom legendarne grupe “Leb i sol”, sviraće Đoko Maksimovski (bas gitara) i Dejan Dino Milosavljević (bubnjevi).

U subotu 5.jula nastuaće bend “Vlada Maričić & Friends” uz specijalnog gosta Ljubišu Stojanovića Luisa. Sastav “Vlada Maričić & Friends” čine Slobodan-Bata Božanić (bas), Petar Radmilović (bubnjevi), Lazaro del Toro Vega (udaraljke), Vladimir Maričić (klavir) i Ljubiša Stojanović Luis (vokal).

Zvijezda ovogodišnjeg džez festivala “White Field 2008“ Debora Braun, nastupiće u subotu na trgu, uz pratnju benda “Nikola Matošić Trio”. Džez divu će pratiti Hauard Kurtis (bubanj), Saša Mutić (klavir) i Nikola Matošić (kontrabas).

Debora Braun je rođena u Kanzas Sitiju, Misuri, ali ju je njen muzički talenat lansirao s kraja na kraj Sjedinjenih Američkih Država.

Debora je napravila ime nastupajući u više od 50 zemalja širom svijeta.

Nikola Matošić je rođen u Ljubljani i jedan je d glavnih aktera mlađe generacije džezera u Sloveniji. Nastupa i na mnogim stranim pozornicama u susjednim zemljama.

U okviru “White Field 2008” festivala, biće održan i matine “Jazz for kids” (džez za djecu) u bjelopoljskom Centru za kulturu u 18 sati.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA