• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje “Podgoričko kulturno ljeto”

1. jula Sergej Ćetković će nastupati na stadionu malih sportova, a najavljeni su i nastupi grupa “Neverne bebe” i “Letu štuke”

 Počinje “Podgoričko kulturno ljeto” Izvor: MONDO

Tradicionalna manifestacija "Podgoričko kulturno ljeto 2008" počinje u petak 27.juna premijerom predstave "Kapetan crna brada, kakao i čokolada" koju je u produkciji Gradskog pozorišta iz Podgorice, po tekstu Branka Dimitrijevića režirao Nikola Zavišić.

Izvedba predstave biće upriličena u velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" sa početkom u 20 sati.

Ovogodišnja manifestacija će trajati do 3. septembra, a obuhvatiće 22 programa: devet predstava, dvije izložbe, 15 filmova iz oblasti arheološkog filma, četiri književne promocije, pet koncerata i jednu modnu reviju.

Završnicu "Podgoričkog kulturnog ljeta" 2. septembra obilježiće koncert Jadranke Stojaković, jedne od najboljih kantautorki sa prostora bivše Jugoslavije.

U ime izvršnog producenta manifestacije, direktor KIC-a "Budo Tomović" i član programskog savjeta Žana Filipović, istakla je juče da će i ovo kulturno ljeto biti obilježeno ambijentalnim programima.

1. jula, na redu je koncert Sergeja Ćetkovića na stadionu malih sportova, a ulaz je slobodan.

Funkcija kulturnog ljeta je da održimo kontinuitet kulturnih dešavanja u toku ljetnjih mjeseci- kazala je Filipović najavljujući peti podgorički "Bluz samit", koji će biti održan 15. jula na terasi KIC-a "Budo Tomović" .
Ona je u tom kontekstu najavila gostovanje engleskih bluz muzičara Šeri Vilijams sa bendom "The wise guys" i benda "Blue Family& Harp Attach". Ujedno govorila je i o drugim muzičkim događajima među kojima posebno mjesto pripada koncertu Jadranke Stojaković, "Nevernih beba", grupe "Letu Štuke" i drugih autora.

U književnom programu biće organizovana predstavljanja izdavačkih kuća "Meandar", romana "Feliks" Nenada Kecmanovića koji je prošle godine bio u najužem izboru za NIN-ovu nagradu.

Podgoričani će premijerno vidjeti predstavu "Rođendan" KUD-a "Ilirija" i "Telefon" najbolju makedonsku predstavu iz protekle sezone.

Budžet "Podgoričkog kulturnog ljeta" vrijedan je 85.000 eura

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE