• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završnica FIAT-a na terasi KIC-a

Program počinje ''Završnom besjedom o FIAT- u'', zatim slijedi monodramsko - poetičan prikaz, predstava ''Novećento'' i na kraju koktel

 Završnica FIAT-a na terasi KIC-a Izvor: MONDO

Druženje povodom završetka ovogodišnjeg Festivala internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) biće održano na terasi KIC-a ''Budo Tomović'' 17. juna u 21 sat.

Cjelovečernji program sadrži tri etape. ''Druženje'' počinje ''Završnom besjedom o FIAT- u'', potom slijedi monodramsko - poetičan prikaz, predstava ''Novećento'' i na kraju će biti upriličen koktel.

Centralni događaj ''Druženja'', predstava ''Novećento'', koja je i premijerno otvorila ovogodišnji FIAT, rađena je po tekstu Alesandra Barika, a u režiji Džonija Hodžića. Izbor muzike je povjeren Olji Dakić, a protagonist je Dušan Kovačević.

Riječ je o priči pretvorenoj u monodramski nastup koja na najbolji mogući način predstavlja kraj 19. vijeka lebdeći kao prijetnja i najava budućih sukoba. Unutar same umjetnosti suprotstavljaju se međusobno moćni i tašti zemaljski establišment i čisto nekoristoljubivo uživanje.

Pisac teksta Bariko sa dobro odmjerenim grotesknim oštricama, pojedinačnom sudbinom ispunjava dramu koja povezuje stari i novi svijet, odnosno aluzivno spaja odnos individualne sudbine sa sudbinom ratobornog a zatim 19. vijeka na štetu umjetnosti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE