• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smotra koreografa u CNP

Na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati (u srijedu i četvrtak) organizuje 40. Međunarodnu smotru koreografa.

 Smotra koreografa u CNP Izvor: MONDO

Smotra koreografa je svojevrsni ogranak "Produkcije plesnih formi" koja promoviše zajednički rad istaknutih koreografa na prestižnim međunarodnim manifestacijama.

Suosnivač i direktor "Produkcije plesnih formi", kao i pokretač cijelog projekta je Suzana Vilijams, koja je drugi put u Crnoj Gori. Kao i prethodne godine, dovela je različite izvođače i koreografe iz svijeta.

Suzana Vilijams će svojim nastupom otvoriti ovogodišnju proslavu. Ona će izvesti program pod nazivom "OtionlessM", koji je premijerno izveden u teatru Golovine u Avinjonu u Francuskoj 2007. godine, a koji je sama osmislila uz muziku "Terre Aride" autora Benoa Jutrasa.

Nakon nje, nastupiće i Dejvid Džestin, koreograf iz Amerike, koji će u Crnoj Gori premijerno predstaviti svoju koreografiju "V", u izvođenju Rozalin Naski, uz Sonatu za violončelo Georgija Sandora Ligetija.

Zajedničkim projektom "Read me" crnogorskoj publici predstaviće se i engleski koreograf Kolin Konor, kao i igračica i koreograf Debra Nobl.

Na "40. međunarodnoj smotri koreografa" predstaviće se i Karen Piterson koja će prezentovati novu formu plesa, koju izvode osobe sa hendikepom.

U Crnu Goru su doputovali i Ivo van Zvieten, koji će predstaviti svoj projekat "Sardonyxa" u izvođenju poznatog baletana Atile Džoija Csikija, člana plesnih trupa "Lar Lubovitch" i "Rasta Thomas", kao i Francuskinja Balkis Manoukian sa crnogorskom premijerom koreografije "L'Eclat des Lucioles", koju je sama osmislila i izvodi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE