• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival klapa u Perastu

 Festival klapa u Perastu Izvor: MONDO

Šesti međunarodni festival klapa "Perast 2007" biće održan večeras i sjutra veče u Perastu. Organizator manifestacije je NVO "Međunarodni festival klapa", a program počinje u 21 sat.
Predsjednik NVO Međunarodni festival klapa, Marina Brainović, kazala je juče na konferenciji za novinare da će na trgu ispred crkve Svetog Nikole nastupiti 11 klapa, te da će klape ukoliko bude padala kiša pjevati u kotorskom Kulturnom centru.
Prvo veče je takmičarsko, a od ove godine, o kvalitetu klapske pjesme, osim stručnog žirija odlučivaće i publika. U kategoriji muških klapa takmičiće se pet, ženskih dvije, a nastupiće i četiri mješovita sastava.
- Ove godine imamo i jednu novinu. Naime, takmičiće se posebno muške, ženske i mješovite klape. Kao što je već poznato klapa može da broji najviše devet članova, u muškim može da bude jedna žena i obratno. Ove godine imamo pet klapa iz zemalja iz okruženja to su "Pro ist", "Prinćipese" i "Kumpanija" iz Hrvatske, "Ponon" iz Srbije i "Kolo" iz (Bosne i Hercegovine. Iz Crne Gore tu će biti tri klape "Assa Voce" iz Podgorice - muška, ženska i mješovita, zatim "Jadran" iz Tivta i "Castelo Nuovo" - muška i mješovita klapa iz Herceg Novog - otkrio je za "Vijesti" Tonči Petrović, umjetnički direktor festivala, dodajući da sve pjevaju po dvije pjesme.
Sjutra će biti priređeno revijalno veče nazvano "Blato Perastu, a pored najboljih klapa izabranih na tak-mičenju nastupiće i dvije iz Hrvatske, kaže Petrović. Ranije istog dana, u deset sati na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo biće održan okrugli sto na temu "Festival klapa Perast-korak dalje".
Brainović je kazala da ove godine neće nastupiti nijedna klapa iz Kotora, kao ni budvanska klapa "Harmonija" zbog problema sa kompletiranjem sastava.
- Iz kotorske "Alkime" izraženo je žaljenje zbog nemogućnosti učešća, a razlog je odsustvo vođe klape i nedovoljna uvježbanost za nastup, dok "Bisernice Boke" i "Bokeški mornari" tradicionalno ne učestvuju - objasnila je Brainović.
Ulaznice koštaju tri eura, i mogu se kupiti u peraškom hotelu "Konte", neposredno prije početka festivala, a biće u prodaji i na kamenom kiosku u Kotoru.

(Izvor - "Vijesti")

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE