Baranin zbog pozajmice od 3,000 ostao bez kuće!

Autor:

Porodična kuća Baranina Miloša Minića, procijenjene vrijednosti 132.480 eura, prodata je na javnoj licitaciji za 17.000, zbog duga od 15.500 eura!

Baranin zbog pozajmice od 3,000 ostao bez kuće! Foto: MONDO

Minić tvrdi da se radi o zelenaškom dugu od 3.000 eura, koji je uslijed trogodišnje kamate porastao na 15.500 eura, piše Dan.

Po njegovoj prijavi ovim slučajem se pozabavila i policija, navodi podgorički dnevnik.

List dodaje da je Minić 9. septembra prinudno iseljen iz svoje kuće, koju je sagradio 2005. godine.

Baranin je za Dan objasnio da je 2012. pozajmio 3.000 eura pod kamatom od deset odsto i da nakon toga tri godine nije bio u mogućnosti da vrati novac.


Prema njegovim riječima osoba kojoj je dugovao novac je predložila da kod advokata naprave ugovor, zamrznu kamatu i da kuću da pod hipoteku dok ne vrati 3.000 eura.

Advokat je, prema tvrdnji Minića, napravio ugovor i sračunao da je po kamati dug porastao na 15.500 eura.

Ugovor je sastavljen kod notara a hipoteka upisana u katastar, ispričao je on za Dan.

U katastru su mi rekli da mogu da prodam jedan sprat, jer je kuća dvospratna, od 90 i 60 kvadrata, sa dva ulaza”, rekao je Minić podgoričkom dnevniku.

Prema njegovim riječima 2017. godine mu se brat razbolio od teške bolesti, a u tom periodu je osoba od koje je pozajmio novac insistirala da vrati dug, prijeteći da će u suprotnom ići na sud.

“Slučaj je bez ikakvog suđenja došao do javnog izvršitelja Veselina Šćepanovića. Ja sam u tom trenutku bio u bolnici kod brata, a izvršitelj je izašao na lice mjesta. Pozvao me je i rekao da je ispred kuće i da je procjenjuju. Kazao sam mu da urade što mogu spolja, jer ne mogu doći pošto svaki minut očekujem da mi umre brat”, ispričao je Minić Danu.

On je dodao da ga je na dan sahrane brata telefonom pozvao javni izvršitelj i obavijestio da je prodao kuću za 17.000 eura.

Pitao sam kako to, objašnjavajući da mi je brat umro i da primam saučešće. Izvinio se i kazao da dođem čim budem mogao. Poslije tri dana sam otišao kod njega, kada mi je saopštio da su sve završili bez mene i da mu ništa ne trebam”, ispričao je Minić Danu.

Minić je dodao i da je prethodno bio našao kupca za sprat od 60 kvadrata, koji je bio spreman da mu isplati 50.000 eura.

Sve vijesti