Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Branka Vučkovića!

Autor:

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević saopštio da je policija juče uhapsila B.N. iz Podgorice osumnjičenog za ubistvo Branka Vučkovića iz Podgorice.

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Branka Vučkovića! Foto: MONDO

"Osumnjičeni je najmanje sat vremena čekao oštećenog u Ulici Oktobarske revolucije. kada je uočio oštećenog, prišao mu je s leđa i u njega ispalio smrtonosni hitac. Izvršilac je nosio tamnu gardeorobu i kačket", rekao je Pavićević na konferenciji za medije. 

On je dodao da je tokom istrage pretresima na više lokacija u Podgorici pronađena droga , veća količina oružja, municija, eksplozivna sredstva i eksplozivne materije u ilegalnom posjedu, kao i garderoba koju je izvršilac krivičnog djela nosio. 

"Pozadina samog ubistva su kriminalna djela i aktivnosti i izvršioca i oštećenog, a u osnovu na motiv, ostavio bih da se to konkretizuje u toku postupka. U pozadini ovog krivičnog djela, važno je istaći da je pretresom stana koji je koristio oštećeni pronađeno oko 100 grama heroina, oko 300 grama smješe sa tragovima heroina i vaga za precizno mjerenje. Pretresima kod osumnjičenog osim oružja, pronađeni su i narkotici koji su i u jednom i u drugom slučaju bili namijenjeni uličnoj prodaji", rekao je Pavićević.

Načelnik CB Podgorica je dodao da su i osumnjičeni i izvršilac bezbjednosno interesantni policiji sa aspekta različitih vidova kriminaliteta. 

"Izvšilac je zadržan po nalogu nadležnog tužioca i nakon saslušanja kod sudije, određena mu je istraga i sproveden je u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija", objasnio je Pavićević i dodao da se za sada  ne misli da je osumnjičeni imao saučesnika.

Prema riječima državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva Zorana Vučinića osumnjičenom je određeno tužilačko zadržavanje.


Sve vijesti