Novo Kirjosovo "ludilo": Novak Đoković? Ko je to?

Autor:

Australijski teniser još jednom pokazao nepoštovanje prema najboljem igraču svijeta

Novo Kirjosovo "ludilo": Novak Đoković? Ko je to? Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill

Nik Kirjos definitivno ima nešto protiv Novaka Đokovića. Već mjesecima pokušava da unizi sve što je srpski teniser postigao u karijeri, pokazajući, prije svega nezrelost, ali i nepoštovanje prema prvom teniseru svijeta.

Novaka to što Kirjos priča ne dotiče previše, o čemu je govorio i novinarima u Beogradu u srijedu.

"Ja stvarno mislim da on u suštini nije loš momak, ne znam zašto izjavljuje sve te stvari, možda da privuče pažnju, ili su to drugačiji motivi, ne znam, ali očigledno želi da bude iskren, otvoren i transparentan, to je dio njegovog karaktera", rekao je Novak.

"Poštujem ga, nemam problem sa tim, može da priča šta god želi, da li ukazuje poštovanje kao većina drugih? Ne. To je njegov svojstven način komunikacije i odnosa, ali mislim da nije loš momak, upoznao sam ga malo prije tog talasa kritika, kada su ga kritikovali na US openu prije pet godina ponudio sam mu i pomoć ako mu nešto treba, i ja sam prošao kroz te neke situacije, ali od tada se nešto promijenilo", naveo je Đoković i dodao da ga Kirjos "proziva" uglavnom na društvenim mrežama i u intervjuima.

I baš pošto je Novak to podijelio sa javnosti, Kirjos je to uradio ponovo.

On je na manifestaciji posvećenoj djeci na turniru u Kvinsu razgovarao sa mladim teniserom Vukom Vitićem, a kada ga je on upitao šta misli o Novaku Đokoviću, odgovorio je: "Ko? Ne znam ko je to!".

Mališan je bio više nego iznenađen onim što mu je Australijanac rekao. Ostao je "zaleđen" nekoliko trenutaka, a onda mu povišenim tonom objasnio da je to srpski teniser, na šta je Kirjos rekao: "A, da, mislim da znam ko je. Izvini".

Da li je to bio Kirjosov novi način da skrene pažnju javnosti? Ako jeste, veoma je loš...

Sve vijesti