Držala medveda u stanu kao da je pas?! (VIDEO)

Autor:

Za rubriku: Vjerovali ili ne!

0
A- A A+
Foto: YouTube/screenshot

Gotovo nevjerovatna vijest iz Kuala Lumpura.

Jedna 27-godišnjakinja uhapšena je nakon što je utvrđeno da je u svom stanu držala medveda, za koga je, najprije, mislila da je pas?!

Ona je nadležnim organima rekla da je ugroženog, šestomjesečnog medveda našla pored puta i uzela ga da se brine o njemu.

Kako je sve otkriveno?

Još u aprilu su stanari zgrade malezijskog grada čuli režanje sa gornjih spratova, a onda su jednom prilikom uočili na prozoru životinju koja ja izgledala poput medveda. Najprije su mislili da se samo neko šali, da bi jedan od stanara koji živi na spratu ispod snimio životinju kako gleda sa prozora i očajnički zavija.

Ispostavilo se da je zaista riječ o medvedu.

POGLEDAJTE

Izvor: YouTube/The Star Online

Kada su nadležni, po pozivu stanara, došli, uspjeli su da obiju stan i odnesu medveda. Bio je sam u stanu, a njegova "negovateljica" je otišla u rodno selo tokom praznika.

Ona je potom izjavila da nije namjeravala da zadrži životinju predugo, nego samo dok ne ojača.

"Jedne noći sam uz put našla medvedića koji je bio u lošem stanju. Znam da medvede ne možemo da držimo držati kao ljubimce. Htjela sam samo da ga spasim. Da Bruno (tako ga je nazvala) može da govori, sigurna sam da bi vam rekao da je hrana koju sam mu pripremala bila ukusna, jeo je i čokoladu", ispričala je Zarit Sofija, koja je inače pjevačica, a učestvovala je i u jednom malezijskom rijaliti programu.

Njeno objašnjenje nije uvjerilo policiju, pa je privedena.

Nije poznato kakva je kazna očekuje, ali je držanje medveda i drugih zaštićenih životinja u Maleziji krivično djelo. Ova vrsta medveda je ugrožena u Maleziji.

Sve vijesti