Rožaje: Zaprijetio samoubistvom žiletima u Opštini!

Autor:

Ogorčen zbog teške situacije u kojoj već duže živi njegova šestočlana porodica, Goran Vukosavljević poručio da će se danas ubiti u zgradi Opštine Rožaja!

Rožaje: Zaprijetio samoubistvom žiletima u Opštini! Foto: MONDO/Mario Milojević

Vukosavljević je najavio da će samoubistvo izvršiti tako što će se isjeći žiletima u zgradi opštine, piše Pobjeda.

List navodi da je Rožajac rekao da se juče obratio lokalnim vlastima od kojih je tražio pomoć za bolesnog sina koji se nalazi na liječenju u Beogradu, ali mu je ponuđeno 50 eura jednokratne pomoći.

On je saopštio da je tražio da mu se pomogne u nabavci lijeka “sabril” koji košta 318 eura, ali nije naišao na razumijevanje zvaničnika Opštine Rožaje.

Zbog takvog odnosa prema meni i mojoj porodici, riješio sam da se javno isječem žiletima usred zgrade opštine. Neću dozvoliti policiji da me spriječi jer ovako više nemam snage da živim”, poručio je Vukosavljević, piše Pobjeda. 


Prema njegovim riječima lokalna vlast je upoznata o njegovoj situaciji, ali nije naišao na razumijevanje i pomoć.

Vukosavljević je rekao da je od predsjednika opštine zatražio pomoć u ljekovima za dijete, kao i da se ispuni obećanje da mu se dodijeli plac obećan prije dvije godine kako bih riješio stambeno pitanje.

Umjesto razumijevanja, ponudio mi je ček na 30,40 eura za namirnice, koji sam iz revolta odbio. Moja djeca gladuju godinama i žive u užasnim uslovima, ali se to njih ne tiče”, kazao je Vukosavljević, prenosi Pobjeda.

Porodica Vukosvaljević je po nalogu Centra za socijalni rad prije dvije godine izmještena iz neuslovnog stambenog prostora u stan koji im je obezbijeđen posredstvom ove ustanove.

Nakon nekoliko mjeseci Centar za socijalni rad je prestao da plaća kiriju, a tu obavezu je preuzela lokalna uprva uz obećanje da će Vukosavljevićima dodijeliti besplatan plac za izgradnju kuće, kao i da će pomoći da dobiju krov nad glavom.

To do sada nije realizovano pa su se Vukosavljevići vratili u  prostor iz kojeg smo izmješteni.

Sve vijesti