Rebić: Ne predajemo se ni ako nas ostane četvorica!

Autor:

Čak četrnaest utakmica za manje od mjesec dana ostavili su trag na košarkašima Mornara, uglavnom kroz hronični umor i seriju povreda zbog kojih su Barani na startu finala odigrali sa skraćenim rosterom.

Rebić: Ne predajemo se ni ako nas ostane četvorica! Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

U prvoj utakmici protiv Budućnosti trener Mihailo Pavićević bio je prinuđen da čuva glavne igrače koji su podnijeli najveći teret u polufinalnoj seriji plej ofa protiv Sutjeske, što se odrazilo i na rezultat (68:102).

„Naš protivnik nije samo Budućnost, već i umor koji nas je lišio pomoći mnogih igrača. Ne tražimo, međutim, alibi za poraz niti ćemo ga tražiti. Idemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da je ostvarimo, pa makar nas ostalo i četvorica u rosteru. Na nama je da damo 100 posto svojih mogućnosti da trofej ostane u Baru“, kaže uoči drugog meča finala plejmejker Mornara, Nikola Rebić. 

Najboji u redovima Barana u prvom finalnom okršaju sa Podgoričanima dodaje da je dobra stvar u mečivima koji su lišeni neizvjesnosti, veća minutaža mladih igrača.

„Svakom mladom igraču kako Mornara tako i Budućnosti je važno da te minute koje dobiju iskoriste na najbolji mogući način. Takav je slučaj bio i sa zadnjom četvrtinom u Morači kada su šansu dobili, odmah na početku četvrtine i Živanović i Marljukić. To jeste i velika prednost lige koja insistira na određenom broju mladih igrača koji će se kroz ovakve mečeve brže afirmisati“, dodao je Rebić. 

 Uoči drugog duela finalne serije ugovor sa Mornarom produžio je na dvije godine i centar Radoje Vujošević. Iz Uprave barskog kluba saopštili su juče da očekuju da će narednih dana većina igrača iz aktuelnog sastava produžiti saradnju. Do sada su paraf na dvogodišnju vjernost, pored Vujoševića, stavili i Nemanja Vranješ, Uroš Luković i Vukota Pavić.

Drugi meč finalne serije Mornara i Budućnosti igra se u četvrtak u barskoj Topolici od 20:30.

Sve vijesti