Spasao je hiljade života, a njegovu smrt su ismijali

Autor:

Snimak koji je na društvenim mrežama osvanuo kao smrt uživo na putu u blizini Mostara već je izazvao dosta negativnih komentara.

0
A- A A+
ilustracija Foto: MONDO, Goran Sivački ilustracija

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na magistralnoj cesti M-17 Mostar - Jablanica, smrtno je stradao Banjalučanin Milenko Pudar.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi trenutak sudara autobusa i automobila "hjundai", kojim je upravljao Pudar.

Međutim, osoba koja je snimala trenutak nesreće smejala se cijeloj situaciji, i ismijavala vozača koji je poginuo, a navodno nije ni pružila pomoć tokom nesreće zbog čega su mnogi pobijesneli komentarišući video ove tragedije.

Nakon što je jedan od prijatelja poginulog Milenka Pudara objavio pozadinu priče, mnogi su se zapitali kakvi smo to ljudi postali.

Naime, dok je muškarac koji je snimao Milenkovu smrt uz smijeh komentarisao "pijanog vozača", Milenko je proživljavao pravu dramu jer je imao napad šećerne bolesti.

Udes na autoputu, ima mrtvih, naletela i vozila Vlade!

Banjalučanin Milenko Pudar je bio deminer i, kako navodi njegov prijatelj, očistio hiljade hektara zemljišta koje je vraćeno porodicama koje od zemlje žive.

"Kada se bavite jednim od najopasnijih poslova na svetu, onda je jedini lijek biti pozitivan svakodnevno. Takav je upravo bio i Milenko, imao je lijek za sve, osim za svoju šećernu bolest " stoji u priči Deana Savičića iz Banjaluke kojom se oprostio na Fejsbuku od Milenka.

"Godine svog života proveo je u šumama otkopavajući mine i moleći Boga da i taj dan prođe mirno i da tišinu dana ne prekine sablasna eksplozija, a već jednom je svjedočio pogibiji kolege na terenu. U svojoj karijeri spasao je hiljade života, a mi juče nismo uspjeli jedan jedini, njegov" navodi se.

Zgrožen komentarima osobe koja je snimala, Milenkov prijatelj je u opšroštajnoj poruci naveo i da je postojao način da se određenim ponašanjem ostalih učesnika, jučerašnja nesreća mogla sprečiti.

"Čovjek koji je snimao vjerovatno nije znao da se i Milenkova duša u tom trenutku smijala, jer je u smrt otišla sama i nije odvela nikog drugog, što bi vjerovatno bio slučaj da se umjesto autobusa našao automobil. Nije Milenko juče nastradao, on će kroz svoja djela nastaviti da živi, nastradali smo mi…" zaključio je Savičić, prenosi "Kurir".

Snimak nesreće pogledajte OVDJE.

Sve vijesti