Mijović i Jovanović ubijeni na spavanju?

Autor:

Prema nepotvrđenim informacijama Vijesti, ubica ili više njih oko pet sati izjutra upalo je u kuću u Ulici Amtstrase u gradu Forst u Branderburgu i otvorilo vatru na crnogorske državljane.

0
A- A A+
pištolj, pucnjava, oružje, ubistvo Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Njemačka policija pokušava da utvrdi ko su napadači i koliko ih je juče u zoru upalo u iznajmljenu kuću u gradu Forst - kada su iz vatrenog oružja ubijena dva crnogorska državljanina i isto toliko njih ranjeno.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, na spavanju su likvidirani Podgoričanin Darko Mijović i Baranin Nikola Jovanović zvani Debeli, a teško ranjeni M.P. i M.V.

Navodno, kako pišu "Vijesti", sva četvorica povezana su sa barskim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana.

Zbog toga ovdašnja policija, saopšteno je nezvanično "Vijestima", taj zločin pripisuje ratu crnogorskih kriminalnih klanova koji traje od kraja 2014. godine.

Prema nepotvrđenim informacijama "Vijesti", ubica ili više njih oko pet sati izjutra upalo je u kuću u Ulici Amtstrase u gradu Forst u Branderburgu i otvorilo vatru na Mijovića, Jovanovića, M.P. i M.V.

Njemački mediji prenijeli su da je policija u kući zatekla užasan prizor, a da je jedan od ranjenih muškaraca helikopterom transportovan u bolnicu.

Novinari pišu, prenose "Vijesti", da je nedugo nakon ubistva privremeno evakuisano oko 120 stanovnika iz okolnih kuća jer je policija posumnjala da je postavljen eksploziv pod automobile koje su koristili ubijeni i ranjeni.

Za to vrijeme stručnjaci za eksploziv uz pomoć robota pregledali su automobile parkirane ispred kuće na uglu ulica Amtstrase i Berlinerstrase.

Portal lr-online.de objavio je da je u ranim popodnevnim satima evakuacija podignuta na veći nivo, i da je blokiran okrug Spree-Neisse, na jugoistoku njemačke savezne države Branderburg.

Najavili su i da će se tužilaštvo koje rukovodi istragom oglasiti u utorak ujutro.

Mijović je 29. marta oslobođen optužbi da je 8. jula 2016. godine, sa Baraninom Vladimirom Ulamom, na podmukao način ubio Petrovčanina Nemanju Medina.

Ubistvo u Njemačkoj nije prvi obračun ovdašnjih klanova van granica Crne Gore. Žrtve kokainskog rata padale su u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Austriji...

Ubijen Darko Mijović i još jedna osoba iz Crne Gore

Sve vijesti