Ukradeni rezervni djelovi Željeznice, šteta 93.776 eura

Autor:

Sa stovarišta Željezničke infrastrukture nestali rezervni djelovi i materijali vrijedni 93.776 eura

Ukradeni rezervni djelovi Željeznice, šteta 93.776 eura Foto: MONDO

Prema saznanjima Dana, za nestanak ovih djelova i materijala izvršni direktor ŽICG Ljubiša Ćurčić okrivio je u internom disciplinskom postupku magacionere-računopolagače i stražare.

List navodi da su magacioneri-računopolagači i stražari negirali krivicu, ali su im uprkos tome izrečene kazne kako bi vratili nastalu štetu. Sindikat ŽICG utvrdio je da ne postoje dokazi koji bi nesumnjivo potvrdili da su oni odgovorni zbog čega je zatraženo da ovaj slučaj ispita Specijalno državno tužilaštvo!

Izvršnog direktor ŽICG, piše Dan, donio je odluku da se zaposlenim u ovom preduzeću M.P., G.Š., Z.I., M.M., Đ.R., A.K. i D.M. plate umanje za 20 odsto u naredna tri mjeseca. Njima je na teret stavljena i materijalna šteta nastala u dva stovarišta u ukupnom iznosu od 93.767 eura.

Podgorički dnevnik navodi da je je M.P., koja je zaposlena kao magacioner računopolagač, tokom postupka tvrdila da smatra da joj nije mjesto među okrivljenima jer je svaki put kada je uočila manjak u magacinu to i prijavila nadležnima, što je uradila i 3. maja prošle godine.

Ona je tom prilikom saopštila da je stovarišta u kojima je došlo do krađe obilazila kada je nešto trebalo da se izda. Prema tvrdnjama M.P. vanredni popis kojim je utvrđen manjak obavljen je poslije 3. maja, nedugo pošto je ona prijavila manjak.

Ona je navela da je prilikom novog popisa vidjela da su u magacinu razbacani tegovi i da joj je stražar na pitanje zašto je tako, odgovorio da je neko pokušao da ukrade tegove.

Prema tvrdnji M.P. njen kolega A.K. rekao je da je primijetio da roba nestaje i da je o tome obavijestio šefa. G.Š. objašnjavajući da mu je u opisu posla da obilazi magacine, ali da u njih nikada ne ide sam, već sa radnicima koji traže materijal.

Optuženi Z.I. tvrdio je da u njegovoj smjeni nikada ništa nije nestalo iz magacina te da je više puta spriječio krađe, prenosi Dan.

Đ.R. je u iskazu koji prenosi podgorički dnevnik, naveo da je tokom 2017. godine policiji i šefu više puta prijavljivao krađe, ali da takvih slučajeva nije bilo prethodne godine. Pojasnio je da je magacin na otvorenim, da je ograđen žicom, ali da nije posložen kako bi trebalo.

A.K. je tvrdio da u njegovoj smeni nije bilo krađa te da je no povratku sa godišnjeg odmora zatekao haos u magacinu i ustanovio da nedostaje veća količina materijala.

Okrivljeni D.M. takođe rekao je da nije primijetio nedostatke dok je radio u spornom magacinu i da je roba za to vrijeme bila posložena kako treba.

Dan navodi da je predstavnik Sindikata ŽICG naglasio da je potrebno dokazati ko je odgovoran za sporni manjak, i naglasio da skladišta nisu na valjan način zaštićena, te da stražari niu adekvatno obučeni za taj posao.

Predstavnik Novog sindikata ŽICG zaključio je da ovim slučajem treba da se pozabavi Specijalno državno tužilaštvo jer se iz postojećih dokaza ne može utvrditi krivica stražara i magacionera, prenosi Dan.

Izgorio vagon na željezničkoj stanici u Podgorici

Tagovi:
Sve vijesti