Poznata “vlogerka“ napustila YouTube: Nije zdravo!

Imala je 17 miliona pratilaca na društvenim mrežama, ali nije imala prijatelje niti život. Napustila je YouTube zbog “novog puta“ i problema, koji bi mogli da nastanu - da je ostala.

0
A- A A+

Izvor: Marzia

Počela je YouTube priču uz svog momka PewDiePie-a, jednog od najpopularnijih YouTube “vlogera“ u istoriji te video mreže, sa kojim živi i danas, a postala je jedna od najuticajnijih svjetskih “vlogerki“, koja se bavila modom, svakodnevnim savjetima, putopisima i prostim pričama o svom životu.

Marzia je mlada, svjetski poznata, lijepa, bogata, popularna i ima svijet pod prstima. Bukvalno! Njeni video materijali imaju milione pregleda, a na Instagram, Twitter i YouTube mreži prati je 17 miliona ljudi. I napustila je sve to! Zbog mentalnog zdravlja, kaže, kao i zbog toga što je vrijeme da se posveti nekim sasvim drugim stvarima.

Pročitajte i ovo: Kad YouTube padne - sajt za odrasle procvjeta!

Shvatila sam da sam dozvolila sebi da me YouTube potpuno odsječe od svijeta - nisam imala prave prijatelje, nisam ih ni tražila i osjećala sam se dobro samo u tom mom mehuriću zvanom YouTube. Zaista smatram da je divno sve to što nam onlajn svet nudi, to kako ljudi mogu da se približe jedni drugima. Ipak, iako mi je to dalo dosta samopouzdanja, shvatila sam da je to može da bude veliki teret i da nije zdravo, ako vam preuzme život“, rekla je Marzia u svom oproštajnom videu, u kojem je rekla i mnoge lijepe stvari o svom YouTube putu.

Ona želi da svi njeni fanovi, a bilo ih je i kod nas, sigurni smo, znaju da ovo nije sebična odluka ili da ju je donijela zato što je umorna, jer tvrdi da je dobro razmislila o svemu. Tačnije, kako kaže, o tome razmišlja već dugo vremena unazad, iako javno nije o tome govorila. Sad smatra da je vrijeme za neke druge stvari i ne želi da prisiljava sebe na dalju “trku“, na koju je YouTube primorava niti da nastavi sa nečim za šta osjeća da je vrijeme prošlo.

Marzia će se baviti nekim drugim stvarima: “Smatram da je vrijeme da pronađem svoj sopstveni put. Jer, dugo vremena živim s uvjerenjem da konstantno pratim nečiji drugi put i smatram da je vrijeme da pružim sebi šansu da se bavim nečim drugim“.

Marzia je za šest godina prikupila preko 130 miliona pregleda, ima 26 godina i na svom kanalu ostavila je tek nekoliko video snimaka, koji je podsjećaju na najljepše trenutke u proteklih šest godina.

The Verge podsjeća da je Marzia jedna od rijetkih, koja je shvatila da je rad na YouTube mreži jedno začarano vrzino kolo, koje svojim kreatorima ne dozvoljava ni trenutak predaha. Ukoliko stanu algoritam ih više neće smatrati relevantnim, nestaće sa “radara“ korisnika i naći će se opet na početku. Nažalost, podsjeća sajt, većina “vlogera“ to …


Tagovi:
Sve vijesti