Marokanska nedjelja zanatlija u Podgorici (FOTO)

Autor:

U okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto na Trgu nezavisnosti otvorena je Marokanska nedjelja zanatlija u Podgorici.

Marokanska nedjelja zanatlija u Podgorici (FOTO) Foto: MONDO/Nkoleta Vukčević

Ministarstvo turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko, koje zastupa La Maison de l’Artisan, i Marokanska ambasada u Beogradu, uz podršku Glavnog grada Podgorice organizuju po prvi put u Crnoj Gori, Marokansku nedjelju zanatlija u Podgorici, od 21. do 28. juna 2018. godine, na Trgu nezavisnosti.

FOTOGALERIJA:

Majstori koji predstavljaju različita područja marokanskog zanatstva će crnogorskim građanima demonstrirati svoje hiljadugodišnje vještine. Tradicionalni muzički bendovi će tokom čitavog događaja predstaviti raznovrsnu muziku, a marokanski kuvari će svakodnevno pripremati najbolju marokansku kuhinju.

Događaj je otvorila Njegova Ekselencija, gospodin Mohammed Sajid, ministar turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko, koji će, takođe, prisustvovati početku pregovora između Maroka i Crne Gore, a u cilju potpisivanja sporazuma o vazdušnom saobraćaju.

Tim sporazumom će se ojačati saradnja između Rabata i Podgorice, naročito nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti turizma u septembru prošle godine, a prije službene posjete Crnoj Gori, 24. juna, predsjednika Predstavničkog doma, NJ.E. g-din Habib El Malki, tokom koje će predsjednici parlamenata dvije zemlje potpisati Protokol o parlamentarnoj saradnji.

Organizacija prve Marokanske nedjelje zanatlija u Podgorici ima za cilj zbližavanje Maroka i Crne Gore i promovisanje imidža Kraljevstva kao zemlje dugotrajne istorije, milenijumskih vještina, etničke i vjerske raznolikosti i tolerancije.

Marokanska nedjelja zanatlija u Podgorici trajaće do 28. juna i biće otvorena za javnost od 10:00 do 21:00 čas. U navedenom periodu, marokanske zanatlije prikazaće know-how, uz muziku i degustaciju marokanskih jela i specijaliteta. 

Tagovi:
Sve vijesti