Sa računa Roming Montenegro nestalo 1,2 milona!

Autor:

Inspektori Odsjeka za sprečavanje privrednog kriminaliteta pokrenuli istragu kako bi utvrdili kako je sa računa firme Roming Montenegro nestalo više od 1.200.000 eura.

0
A- A A+
ILUSTRACIJA Foto: mondo.me ILUSTRACIJA

  Policiji je slučaj prijavljen kada je prije dva dana otkriveno da je u veoma kratkom roku isplaćeno više od milion eura, piše Dan.

Novac sa računa firme čije sjedište je u Nikšiću isplaćivan je na više žiro računa različitih banaka. Podgorički dnevnik piše da je, navodno, vlasnik firme saopštio inspektorima da ne zna šta se dogodilo sa novcem.

Policijski inspektori istragu vode u saradnji sa Upravom za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Podgorički dnevnik navodi da je utvrđeno da je novac isplaćivan preko pet banaka, a da su obavljene desetine spornih transakcija.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, istraga ide u više pravaca i ispituje se uloga više lica u sumnjivom nestanku novca.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, firma Roming Montenegro bavi se nespecijalizovanom trgovinom na veliko. Kao osnivač i ovlašćeni zastupnik firme naveden je Dalibor Milović, a kao izvršni direktor Nikola Vujošević. Sjedište firme je na adresi Trg slobode 27 u Nikšiću.

Dan dodaje da je o spornih više od 1.200.000 eura koji su nestali sa računa ove firme obaviješteno i nadležno tužilaštvo.Djelo ipak, još nije kvalifikovano dok se ne utvrde sve okolnosti pod kojim je novac isplaćen sa računa.

Sve vijesti