Mašanovići uselili u novu kuću! (FOTO)

Nepuna četiri mjeseca nakon što im je izgorela kuća, sedmočlana porodica Mašanović iz crmničkog sela Popratnica ponovo ima krov nad glavom!

Mašanovići uselili u novu kuću! (FOTO) Foto: MONDO

Akcijom 16 barskih privrednika koji su na inicijativu poznatog barskog privrednika Emina Kalamperovića za manje od sat vremena pprikupili sredstva, porodici Milana Mašanović izgrađena je spratna kuća površine 150 m2 pred kojom je danas, povodom useljenja, organizovana prigodna svečanost.

Kuća je koštala 52,000 eura od kojih je 15,000 donirao Kalamperović vlasnik preduzeća „Kalamper” koje je i gradilo objekat. 

Nama je puno srce. Napravili su nam mnogo ljepšu kuću nego što smo imali”, kazao je Mašanović. Njegova supruga Radmila ispričala je da je bilo strašno gledati kako gori kuća u kojoj su živjeli.

Sve je izorelo pred mojim očima. Strašno je to.  Ali, samo kad su djeca zdravo. Rekla sam idemo dalje, biće bolje. Tog dana kada nam je izgorela kuća ljudi dobre volje obećali sun am novu. Vjerovala sam da će doći taj dan. Danas pred ovom velikom kućom kažem - hvala svima od srca”, izjavila je Radmila Mašanović.

Crmnica: Izgorela porodična kuća Mašanovića (FOTO)

Za dan useljenja Mašanovići su odabrali veliki crkveni praznik – Vasiljevdan. Najstarije dijete Milana i Radmile Mašanović Gospava – Goga ima 12 godina, Anđela 10, Dijana 9, Filip 6, a najmlađi Ilija četiri.

U novoj kući je mnogo je mnogo lijepo, ljepše nego u staroj. Zadovoljna sam jer imam svoju sobu. Ne znam kako da opišem to zadovoljstvo. Srećna sam”, kaže nakon useljenja u novi dom Goga.

Njen najmlađi brat Ilija kaže da se u svojoj sobi igra sa bratom Filipom.

Mašanovići sa Minom Foto: MONDOSrećan sam što jesam u situaciji, da sam sa svojim sinovima u prilici da mogu da pomognem čovjeku. Obećao sam da će kuća biti završena za dva mjeseca i tako je i bilo. Najveća je radost čovjeku kada prepozna u očima djece iščekivanje i nadu i potom kada im se želja ispuni”, ispričao je Emin Kalamperović.

Makedonska izreka kaže - nemoj grditi malo pile jer će  porasti u velikog kokota. Ja parafraziram i kažem - treba podržati malo pile pa će podržati u velikog kokota. Vjerujem da će ova djeca biti uspješni ljudi, korisni za društvo I državu. Djeca koja su skromna i vaspitana. Milina ih je bilo gledati oko gradilišta od prvog do poslednjeg dana”, dodao je poznati barski privrednik.

On je potvrdio da su privrednici koji su obećali donaciju uplatili 35 000 evra.

Mašanovići Foto: MONDO

Sve vijesti