Klik Podgorica - aplikacijom brže do informacija

Autor:

Android aplikacija Klik Podgorica omogućiće građanima da na brži način dobiju informacije o gradskom i željezničkom saobraćaju, biciklizmu, ugostiteljstvu, sportskim objektima, zdravstvenim ustanovama, kulturi i istoriji Glavnog grada.

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, je na predstavljanju aplikacije Klik Podgorica - Vaš vodič kroz Glavni grad, kazao da ona olakšava mobilnost, kao i da projekat korespondira sa naporima da se uradi digitalizacija gradskog prevoza i drugih sadržaja.

“Svjedoci smo da se svakim danom sve više oslanjamo na mogućnosti koje nam nude moderne tehnologije i da afirmacijom tih ideja i projekata odgovaramo na potrebe građana da na brži, lakši i jednostavniji način imaju sve potrebne informacije o gradskom saobraćaju, biciklizmu, istoriji i kulturi Glavnog grada, ugostiteljstvu, parkovima i izletištima, sportskim objektima, zdravstevnim ustanovama i željezničkom saobraćaju”, rekao je Stijepović.

On smatra da su informacije koje nudi aplikacija značajne za turiste, kojih je u Podgorici svake godine sve više.

“Samim tim možemo govoriti o turističkoj valorizaciji projekta i dodijeliti mu epitet digitalnog vodiča kroz Glavni grad. Takođe, ono što je najznačajnije je da takvi projekti rasterećuju građane i doprinose njihovom komforu, utičući na bolji kvalitet saobraćaja, ali i ukupne mobilnosti građana”, saopštio je Stijepović.


Aplikacija sadrži relevantnu bazu ugostiteljskih objekata, kulturno-istorijski i vjerski sadržaji, a posebno mjesto posvećeno biciklizmu, gdje su iscrtane sve biciklističke staze u Podgorici. Sportske objekte je moguće pretražiti po sportovima, a zdravstvene ustavnove građani mogu da pretražuju po kategoriji kojoj pripadaju, odnosno u zavisnosti od toga da li su u pitanju apoteke, klinike, poliklinike, domovi zdravlja, ordinacije, laboratorije ili urgentni centri. Na jednostavan način moguće pretraživati banke i bankomate u Podgorici, kao i željeznički saobraćaj. Korisnici aplikacije mogu da se upoznaju i sa svim značajnim kulturno-zabavnim događajima.

Aplikacija je prevedena na engleski jezik.

Mobilna aplikacija i veb platforma na kojoj će biti predstavljene najznačajnije informacije relevantne za građane Podgorice i turiste nastala je kao partnerski projekat nevladine organizacije Mladiinfo Montenegro, kompanije Studio Lasso, Telenor fondacije i Glavnog grada.

Počeli radovi: Podgorica postaje Smart city!

Sve vijesti