“Budžet nam je 1,1 milion, najveći u državi, ali…"

Autor:

Predsjednik Budućnosti Žarko Burić o situaciji u klubu, gubitku titule, treneru Vermezoviću, mladim igračima, nezadovoljstvu navijača…

0
A- A A+
Velibor Boskovic, FK Buducnost Foto: MONDO

  Fudbalski klub Budućnost je ljetos najavio juriš na duplu krunu, ali na kraju aprila učinak je mizeran - šest kola prije kraja prvenstva “plavi” su predali šampionsku titulu ekipi Sutjeske koja ima 22 boda prednosti, dok su u polufinalu Kupa u prvom meču (revanš je 2. maja) izgubili od Mladosti, pod Goricom, rezultatom 2:1.

Predsjednik kluba Žarko Burić je u intervjuu za Arenu govorio o aktuelnoj situaciji u klubu, gubitku titule, nacionalnom Kupu, treneru Vladimiru Vermezoviću, planovima...

Hoćete li takmičarsku godinu smatrati neuspješnom ukoliko Budućnost ne osvoji makar jedan pehar?

Analizirajući jesenji dio šampionata, realan pogled na situaciju nam je ostavio malo prostora da očekujemo osvajanje titule, te su naši ciljevi bili usmjereni ka osvajanju Kupa, zadržavanju drugog mjesta na tabeli i promovisanju mladih i perspektivnih igrača. Ukoliko osvojimo Kup Crne Gore i zadržimo drugu poziciju na tabeli, smatram da je ova sezona bila uspješna. Ukoliko ne osvojimo Kup, mogu slobodno da kažem da će u takmičarskom smislu ova sezona biti neuspješna. FK Budućnost nikada neće odustati od osvajanja trofeja, te će svaka sezona bez trofeja biti označena kao takmičarski neuspješna”.

Krajem prošle godine pažljivo ste birali novog trenera. Sa Vladimirom Vermezovićem na klupi stvari nijesu krenule najbolje. Štaviše, Budućnost nema igru i rezultate koje je najavio beogradski stručnjak. Kako gledate na rad šefa stručnog štaba i da li je ispunio Vaša očekivanja?

Tačno je da smo nakon završetka jesenjeg dijela sezone pažljivo i dugo birali novog trenera. Izbor je pao na iskusnog stručnjaka, gospodina Vermezovića, koji je svojim dosadašnjim rezultatima pokazao i dokazao svoj kredibilitet na fudbalskim terenima. Međutim, trenutna situacija na terenu nam ne daje za pravo da budemo zadovoljni našom igrom i rezultatima, ali moramo biti svjesni činjenice da je za to potrebno vrijeme i strpljenje. U narednih desetak dana imamo dva izuzetno važna meča, koja mogu da nam ovogodišnju sezonu usmjere u pozitivnom pravcu. Ono što mogu da naglasim da će budžet fudbalskog kluba Budućnost za ovu sezonu biti 1.1 milion eura, što je najveći budžet u prvoj ligi Crne Gore. Ovakav budžet nam omogućava da sve svoje obaveze prema zaposlenima u klubu izmirujemo na vrijeme. Nažalost, ponekad ni najveći budžet, ni najveće plate nijesu garant uspjeha”.

Raste nezadovoljstvo među navijačima koji sve glasnije traže odlazak Vermezovića. U to ste mogli da se uvjerite tokom i naročito nakon posljednje utakmice na Starom aerodromu protiv Mladosti (1:1).

Navijači imaju pravo da iskažu svoje nezadovojstvo zbog rezultata kluba za koji navijaju i kog vole, ali ne na uvredljiv način. To nije praksa koja je rezervisana samo za našu ligu, već maltene za sve fudbalske lige na svijetu”.

Opredjeljenje kluba je da se forsiraju mladi igrači. Da li ste zadovoljni na tom planu?

Kao što sam već i naveo, jedan od ciljeva uprave kluba jeste i promocija mladih i perspektivnih igrača koji bi svojim doprinosom na terenu skrenuli pažnju na sebe. Taj cilj je izuzetno važan sa više aspekata, jer na taj način klub utiče na razvoj mladih igrača i promoviše razvoj fudbala u Crnoj Gori. Osim toga, talentovani mladi igrači mogu vrlo često da budu presudni u pojedinim

utakmicama, te je njihov doprinos rezultatima našeg kluba izuzetno važan. Sa tog aspekta mogu da kažem da sam zadovoljan, jer smo tokom čitave sezone konstantno pružali šansu plejadi mladih igrača sa kojima imamo potpisane dugoročne ugovore. Ja sada ne bih izdvajao pojedince, ali je činjenica da neki mladi igrači zavređuju pažnju ne samo domaće već i fudbalske javnosti van naše zemlje, što mi je izuzetno drago i na šta je klub ponosan. Siguran sam da će kvalitet ovih mladih igrača još više doći do izražaja u narednom period”, zaključio je Žarko Burić.

Tagovi:
Sve vijesti