U Švedskoj uhapšen Ulcinjanin

Autor:

Policija Kraljevine Švedske je juče u Stokholmu lišila slobode Jonuza Hadžibetija (39) iz Ulcinja, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica.

0
A- A A+

  Kako su naveli u saopštenju, za Hadžibetijem su tragali u okviru akcije „Mak / Hunt“ koju su u oktobru 2015. zajednički realizovale policije Crne Gore i Hrvatske.

''Naime, policija Švedske je, 12.03.2018, lišila slobode J.H. po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, raspisanoj na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka u našoj državi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga'', naveli su iz policije.

Kako su dodali, slijedi komunikacija između nadležnih organa dvije države radi ekstradicije Hadžibetija Crnoj Gori.

''Podsjećamo da su službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore – Odsjeka za borbu protiv droge, 22. oktobra 2015, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa Policijom i Tužilaštvom Republike Hrvatske, realizovali višemjesečnu policijsku akciju koja je na našoj teritoriji sprovođena pod kodnim nazivom „Mak“ a u Hrvatskoj pod nazivom „Hunt“ (Hant). Međunarodna akcija „Mak / Hunt“ je bila usmjerena na otkrivanje, suzbijanje i presijecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika, a tokom njenog sprovođenja na teritoriji obje države pronađeno je i oduzeto: 3.3 kg kokaina (Hrvatska), 1.55 kg heroina (Crna Gora), 21 kg marihuane tipa skank (Crna Gora), pola kilograma hašiša (Hrvatska), 800 tableta ekstazija (Hrvatska), 100 grama opojne droge amfetamin (Hrvatska) i 1 kg smješe koja služi za miješanje sa heroinom (Crna Gora)'', podsjetili su iz policije.

Krivične prijave su tada podnijete protiv ukupno 29 osoba – 18 u Crnoj Gori i 11 u Hrvatskoj. Krivična prijava je tada podnijeta i protiv Hadžibetija za kojim je zatim i raspisana međunarodna Interpolova potjernica NCB Interpol-a Podgorica na osnovu koje je on i uhapšen u Švedskoj.

Sve vijesti