Pavićević: Malo je ko vjerovao u naše najave

Autor:

…ali ispisali smo veliki uspjeh za grad Bar, za državu Crnu Goru, za crnogorsku košarku. Mislim da će Zvezda da zadrži prvo mjesto, uprkos tome što ga je Budućnost zaslužila

Pavićević: Malo je ko vjerovao u naše najave Foto: MONDO/Mladen Stojović

Stvarno me zasmijavaju kombinatorike i razna pisanja novinara koji prate Partizan. Poručujem im da se opuste, stvar je završena, Mornar je u plej - ofu!

To je rekao trener Mornara Mihailo Pavićević prije nedjelju dana, a nakon što je u 20. kolu ekipa iz Bara poražena od Cedevite (89:94) u Topolici, Beograđani su se ponadali da će Partizan do kraja regularnog dijela prvenstva uspjeti da dođe do pozicije broj četiri.

Ali, “crno - bijeli” su izgubili od Olimpije u Ljubljani takođe u 20. kolu (89:87), a to je značilo samo jedno: MORNAR JE U PLEJ - OFU.

I to potpuno zasluženo!

Svi smo ponosni na rezultat. Plej - of je ono što smo stidljivo najavili pred početak sezone. Tada je malo ko vjerovao, ali da se ne vraćamo na to. Veliki uspjeh za grad, za klub, ali i za crnogorsku košarku što ima dva tima u plej-ofu”, rekao je Mihailo Pavićević za Dnevne novine, mislići na svoj Mornar i velikog rivala Budućnost.

Najviše zasluga ide mom bratu Đorđiju koji je sve organizovao na sjajan način, posle njega su igrači koji su igrali fantastično kada je bilo najpotrebnije”, rekao je Pavićević, koji je priznao da se lakše diše…

Osjetili smo dozu olakšanja, iako smo i bez ostalih rezultata bili blizu plej-ofa. Lijepo je i korisno da skinemo pritisak sa igrača, jer umor je stizao. Vidjelo se to u prethodna dva meča”.

Kako sada stvari stoje protivnik Mornara u polufinalu plej - ofa će biti Crvena zvezda. Međutim, "crveno - bijeli" imaju još tri meča do kraja. Ima li prostora za iznenađenje, pa da se Budućnost vrati na prvo mjesto?

Zvezda je apsolutni favorit u svim tim utakmicama, ali sport je sport. Nikada ne znate šta može poći naopako. Objektivno mislim da će oni teško ispustiti ovu priliku koju su dobili iznenadno. Mislio sam da će Budućnost biti prva, jer je igrama zaslužila tu poziciju”, poentirao je Pavićević.

Tagovi:
Sve vijesti