U Podgorici rast trenda zadržavanja turista

Autor:

Podgorica je postala grad koji bilježi rast trenda zadržavanja turista, kao i sve veći broj gostiju koji svoje odmore provode u tom gradu bez noćenja u drugim, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije Tatjana Popović.

0
A- A A+
Podgorica Sahat kula sat kula grad zima Foto: MONDO/Aleksandar Ivin

  Ona je kazala da su počeli izradu projekata kojima će dodatno unaprijediti ponudu grada.

“Podgorica je grad koji nema izraženu sezonalnost, jednako je posjećen tokom cijele godine, a dominantni su 'biznis' turisti, pa se tako grad sve više profiliše kao MICE destinacija”, rekla je Popović Pobjedi.

Prema njenim riječima, otvaraju se i novi hoteli visoke kategorije, sa kongresnim sadržajima, a sve više su prisutni i svjetski poznati hotelski i ugostiteljski brendovi.

Prema podacima Monstata, u prvih deset mjeseci prošle godine Podgoricu je posjetilo više od 119 hiljada turista, što predstavlja povećanje od preko 43 odsto u odnosu na isti period 2016.

Sticanjem statusa A kategorije, kako je rekla Popović, potvrđeno je da je i glavni grad turistička destinacija države koja je turistički profilisana.

Time je i imidž Podgorice kao takve unaprijeđen, a turistička ponuda sadržajnija.

“Sve to ima multiplikativan efekat i na turiste i na lokalnu zajednicu”, dodaja je Popović.

Popović je saopštila da se rade i projekti za unaprijeđenje ponude grada.

“Očekuju nas aktivnosti na unaprijeđenju i daljem osmišljavanju tradicionalnih manifestacija. Nekoliko godina uzastopno organizujemo manifestaciju Dan krapa, sa ciljem promocije potencijala i ljepota Nacionalnog parka Skadarsko jezero, kao i tradicionalnih jela od krapa”, kazala je Popović.

Ona je dodala da su organizacijom manifestacije Ajmo na Moraču željeli da skrenu pažnju na izuzetno značajan vodni potencijal grada i rijeku Moraču sa njenom obalom, koja je oduvijek bila tradicionalno mjesto okupljanja starijih sugrađana.

“Rijeka Morača predstavlja brend našeg grada i u narednom periodu sa pažnjom ćemo se odnositi prema tom lokalitetu, osmišljavati i unapređivati manifestacije i sadržaje”, zaključila je Popović.

Prema kategorizaciji ugostiteljskih objekata Ministarstva održivog razvoja i turizma za prošlu godinu, u glavnom gradu ukupno su registrovana 42 hotela.

%MCEPASTEBIN%

Sve vijesti