Osumnjičena supruga pala na poligrafu!

Autor:

Supruga Nusreta Ličine, Sabiha, nije prošla poligrafsko ispitivanje u barskom Centru bezbjednosti, saznaje MONDO.

Osumnjičena supruga pala na poligrafu! Foto: MONDO/Anto Baković

Ranjavanje privatnog preduzetnika u njegovoj porodičnoj kući u barskom naselju Šušanj, šokirao je lokalnu javnost a okolnosti koje su prethodile ovom slučaju vjerovatno će izazvati još snažnije reakcije.

To je postalo jasno nakon što je barska policija već dan nakon napada uhapsila Nusretovu suprugu Sabihu i 21-godišnjeg državljanina Kosova
Valton Duraja.

Prema nezvaničnim informacijama, Duraj je uhapšen zbog sumnje da je pucao u Ličinu, dok je Sabiha privedena zbog sumnje da je bila saučesnik u pripremanju napada.

 Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da su tokom istrage poligrafski bili ispitani Sabiha i još jedna muška osoba. Ličinina supruga, za razliku od muškarca, nije prošla poligrafsko ispitivanje što je istražiteljima barske policije olakšalo istragu, s obzirom na saznanja o dvostrukom životu bračnog para iz Bara.

Dvadesetjednogodišnji Kosovar osumnjičen da je pucao na Nusreta, radio je inače u obližnjoj pekari u Šušanju, i navodno je i prije napada posjećivao kuću bračnog para Ličina u periodu dok je preduzetnik poznat i po nadimku Malika boravio u Njemačkoj.

Ličina se, inače, još uvijek oporavlja u barskoj opštoj bolnici nakon operacije koju je imao u noći nakon ranjavanja. Na njega je napadač maskiran kapuljačom, u trenutku dok je sjedio za trosjedom u dnevnoj sobi svoje kuće, ispalio pet hitaca od kojih je zadobio četiri ozlijede – pogođen je u obraz, desnu šaku, lijevi lakat ali i nogu. Hi­rur­zi su to­kom ope­ra­ci­je iz­va­di­li dva met­ka iz ti­je­la ra­nje­nog i on nije životno ugrožen, saopštio je direktor barske bolnice dr Dra­go­sla­v To­ma­no­vi­ć.

Prilikom pretresa stana koji je u Baru koristio Duraj, nađen je pištolj kojim je, sumnja se, ranjen Ličina.

U trenutku napada u kući je bila i njegova supruga Sabiha, koja je, prema nezvaničnim informacijama, negirala tokom prvog saslušanja da je vidjela napadača i čula pucnjavu što je odmah zaintrigiralo istražitelje barske policije. 

Su­pru­ga ra­nje­nog Ba­ra­ni­na i Duraj, ne­gi­ra­li su kri­vi­cu pred bar­skim in­spek­to­ri­ma, me­đu­sob­no se op­tu­žu­ju­ći za ra­nja­va­nje. Osum­nji­če­na je tvr­di­la da je u mo­men­tu puc­nja­ve bi­la u to­a­le­tu, te da ni­je ču­la šta se de­ša­va. Na osno­vu oba­vlje­nih is­tra­žnih rad­nji istražitelji, kako nezvanično saznajemo, sum­njaju da je upra­vo ona otvo­ri­la vra­ta osum­nji­če­nom Du­ra­ju ko­jeg je pu­sti­la da uđe u ku­ću i ra­ni nje­nog su­pru­ga.

U kući, srećom, u trenutku napada nisu boravili maloljetni sin i ćerka bračnog para Ličina.

Valton Duraj i Sabiha Ličina u subotu veče odvedeni su na saslušanje u Višem tužilaštvu gdje im je određeno tužilačko zdržavanje do 72 sata, a zatim će biti privedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici. Početak višesatnog saslušanja obilježilo je čekanje advokata branioca osumnjičenih.

Sve vijesti