Dvojica Barana uhapšena zbog dvije tone marihuane

Autor:

Državljani Crne Gore E.K. i M.S. iz Bara uhapšeni su zbog međunarodnog šverca marihuane gliserima i gumenjacima ka Italiji.

1
A- A A+

  U više navrata na moru su zaplijenjene oko 2,2 tone marihuane,a u jednoj od tih akcija uhapšeni su i dvojica državljana Crne Gore. Akcije zaplene vodile su policije Italije, Albanije i Crne Gore.

Istražitelji vjeruju, kako prenosi Dan, da je plan akcije bio da se preko mora narkotici u manjim

 pakovanjima u više navrata prevoze do Italije.

Policija je uspjela da presretne više pošiljki i tom prilikom zaplijeniukupno više od dvije tone droge, a kako Albanski mediji navode, uhapšete su 52 osobe.

Akcije su počele neposredno posle Nove godine, kada je italijanska policija zaustavila gliser na putu iz Albanije ka Italiji, na kojem je otkriveno 76 paketa u kojima se nalazilo 1,6 tona marihuane vrijedne oko 17 miliona eura.

U toj akciji su, kako prenosi Dan, uhapšena trojica Albanaca koji su bili naoružani automatskim puškama.

I u novogodišnjoj noći se morskim putem švercovala droga, te je te večeri italijanska policija na jednom gumenom čamcu pronašla i zaplijenila oko 600 kilograma kanabisa, koji se nalazio u 40 rugno napravljenih paketa.Vrijednost ove droge je procijenjena na 6 miliona eura. U ovim akcijama je sa italijanskom policijom aktivno učestvovala i albanska policija.

 Prema navodima albanskih medija, tamošnjoj policije je 6. januara sa albanskog poluostrva Karaburun pobjegao gliser u pravcu crnogorskih teritorijalnih voda. Nakon konstantnog operativnog rada policija sve tri države, Crne Gore, Albanije i Italije, gliser je uočen i zaustavljen. Policija sumnja da je droga iz albanskog grada Valona trebala da bude transportovana u Italiju.

Obalaska sreža je 6. januara helikopterom uspjela da napravi snimke gumenog čamca u kojem su se nalazile tri osobe i droga. Kasnije se ispostavilo da se radi o marihuani čija je ukupna težina iznosila 28 kilograma.

Na gliseru su se nalazila i dvojica državljana Crne Gore E.K. i M.S. Sa njima je bio i državljanin Srbije R.M. Navodi se da su sva trojica uhapšenih živjela na relaciji Podgorica - Bar.

 U akciji hapšenja albanska policija je , kako prenosi Dan, uključila svoju specijalnu Delta jedinicu, graničnu policiju, brod "Oriku" i helikopter, prenijeli su tamošnji mediji.

Crnogorska granična policija je u sudejstvu sa kolegama iz susjedstva otkrila još jedan gumenjak, koji je pokušao da pomogne prvom gliseru. Prema nezvaničnim informacijama Dana, crnogorska policija je u istoj akciji otrila još 32 kilograma marihuane.

Istraga o zapleni droge je u toku, a bezbjednosni organi vjeruju da su svi ovi slučajevi krijumčarenja povezani.

Sve vijesti