Vlada nije saglasna sa Amfilohijevim izjavama

Autor:

Vlada Crne Gore i premijer Duško Marković ne slažu se sa rječnikom i pristupom koji je sa adrese crkvenog velikodostojnika saopšten kao uvredljiv prema premijerki Srbije Ani Brnabić, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose sa javnošću.

2
A- A A+

  „Tim prije što takva ocjena dolazi iz Crne Gore, koja ne prihvata jezik diskriminacije, po bilo kojem osnovu“, kaže se u reagovanju.

"Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera"


Navodi se da Vlada Crne Gore ima odličnu saradnju sa Vladom Srbije i sprskom premijerkom, na svim konkretnim i važnim pitanjima od interesa za građane dvije države, kao i za cio Region.

„Vjerujemo da i ogromna većina naših građana okreće leđa retrogradnim vremenima, koja se ovakvim izjavama pokušavaju oživjeti, kao i svima onima koji i dalje žive u njima“, dodaje se u reagovanju.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je ranije danas da se on ne bavi vradžbinama, već se njima bavi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je za premijerku postavio Anu Brnabić."Ako je Vučić prvi put u istoriji srpskog naroda postavio jednu takvu osobu za premijera da navodno bude ugled srpskih majki i sestara, to su vradžbine, a ne ono što govori mitropolit i što je govorio još od 1981. godine, kada je upućen prvi apel, kada je spaljena Pećka patrijaršija", rekao je Amfilohije za dnevni list Dan iz Podgorice.

Verbalni sukob između predstavnika Vlade Srbije i Amfilohija počeo je u ponedeljak kada je mitropolit optužio predsednika Aleksandra Vučića da "vodi politiku izdaje Srbije i Kosova", nakon čega su mu brojni predstavnici vlasti poručili da on, kao crkveni poglavar, "neće voditi državnu politiku Srbije".

Mitropolija: Amfilohije je rekao istinu...

Sve vijesti