ANKETA: Biramo najljepše ukrašen izlog (FOTO)

Autor:

Novogodišnja čarolija uveliko se ušunjala u naše domove, ulice, pa i izloge na ulicama gradova. Mi smo izabrali neke, a vi nam kažite koji se vama najviše dopada.

ANKETA: Biramo najljepše ukrašen izlog (FOTO) Foto: MONDO

Da novogodišnji ukrasi i rasvjeta popravljaju raspoloženje u toku hladnih zimskih dana već nam je jasno. Pred nama je poslednji vikend u 2017. godini, pa tome u čast želimo da sa nama izaberete najljepše okićen izlog. Naša anketa broji par izloga iz Podgorice i Bara, onih koji su nam privukli najviše pažnje, a vi nam u komentarima šaljite fotografije onih koji smatrate da zaslužuju da se nađu među najboljima.

Pa da počnemo...

Prvi na listi nalazi se butik u Baru,  Emporio junior. Butik dječije garderobe, čiji je izlog predivno ukrašen, da naprosto privlači pažnju svih prolaznika. Diskretno, bez pretjerane rasvjete, sa lutkama obučenim u predivne zimske kombinacije i malo zimske atmosfere u ambijentu u kojem su one postavljene, definitivno odlična kombinacija.

Emporio junior, Bar Foto: MONDO Emporio junior, Bar

Sledeći izlog je izlog radnje Dream home u Podgorici. Prodavnica kućne dekoracije, namještaja, rasvjete, zasigurno je imala materijala da u izlogu ponudi sve što u jednoj kući može da se nađe za vrijeme praznika. Jelka u njihovom izlogu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svedeno i bez pretjeranih jarkih boja, bez kič i „šljaštećih“ ukrasa, ma savršeno!

Dream home, Podgorica Foto: MONDO Dream home, Podgorica

Kada smo već kod radnji u kojima se prodaje namještaj i kućna dekoracija, tu je i Coach house, koji se nalazi u neposrednoj blizini gore navedene radnje. Da je konkurencija jaka, to možete vidjeti na slikama. Ipak dvije radnje sa sličnom tematikom a potpuno drugačijim izlogom. I u ovom izlogu akcenat je stavljen na lijepe pastilne nijanse, sa zelenom jelkom, bijelim i crvenim ukrasima..

Coach house, Podgorica Foto: MONDO Coach house, Podgorica

Stigli smo i do prodavnice sportske opreme u Baru, Inter sport. Ako ste očekivali novogodišnje kopačke patike i helanke sa printom irvasa, prevarili ste se. U izlogu ove radnje smještena je prava zimska idila iz bajke. Neobična, drvena jelka, drveni irvas, patuljci i pokloni, a iza njih tapeta sa printom šume. Odlično osmišljen izlog, i naravno sve pohvale za originalnost. Ko god da se ovoga dosjetio, zaslužuje sve čestitke!

Inter sport, Bar Foto: MONDO Inter sport, Bar

Sledeća na meti je Pekarica Panini u Podgorici. Ne zbog skupocjenih, glamuroznih ukrasa, lampica, jelki, figura, već zbog skromne dekoracije koja kao da se stopila uz čitav ambijent. Zaista od spolja izgleda kao toplo mjesto koje je teško zaobići.

Pekarica Panini, Podgorica Foto: MONDO Pekarica Panini, Podgorica

Tu je i prodavnica dječije garderobe Mali medo u Podgorici. Oni su ipak zadržali duh stare novogodišnje čarolije, pa je njihova jelka zelena, ukrasi cveni, zlatni i bijeli, a Deda Mraz baš onakav kakav smo oduvijek mislili da jeste. Dakle, oni drže do onoga da je jelka zelene boje, a jedna od najznačajnijih boja koja treba da se nađe u svemu tome kao šlag na torti jeste crvena.

Mali medo, Podgorica Foto: MONDO Mali medo, Podgorica

Stigli smo do Profesorske zgrade u Podgorici. Iako su svi izlozi u ovoj zgradi ove godine bili fokusirani na minimalnom dekorisanju, ovaj je po našem izboru jedan od najljepših. U pitanju je radnja iBlues, njihov izlog već godinama krase neobične lutke, koje morate primijetiti ako prolazite tuda. Za novogodišnje praznike, izlog ovog butika krasi neutralna bijela boja i jelka i ukrasa na njoj, kao i dekorativnih predmeta okolo, a kako je i pozadina bijela, do izražaja dolaze komadi odjeće ponđeni na lutkama. Ipak sve to ne bi bilo toliko „ukusno“ da perike na njihovim glavama nisu jarko zelene, a kaput na jednoj od lutaka crven. Zaista upečatljiv i privlačan izlog.

iBlues, Podgorica Foto: MONDO iBlues, Podgorica

Ponovo smo u Baru. U izlogu zlatare Angel dominira, čuda gle, zlato! Njihov izlog je zaista zlatan i kao da nam žele zlatnu godinu. Ipak, nema onog pretjeranog sjaja, već je svaka figurica postavljena na svom mjestu, komadi nakita istaknuti u izlogu se sjajno uklapaju u čitavu priču, a razgranato „pozlaćeno“ drvo iznad svega toga stoji kao neka amajlija. Odlično osmišljen i divno ukrašan izlog!

Zlatare Angel, Bar Foto: MONDO Zlatare Angel, Bar

Tu je i poslovnica m:tel-a u Podgorici. Oni nemaju izlog kakav imaju butici u kojem bi ponudili komade odjeće ili nakita, ali to ih nije spriječilo da istaknu novogodišnje drvo, i novogodišnjom atmosferom iz svoje poslovnice pozdrave prolaznike i požele srećnu Novu godinu.

m:tel, Podgorica Foto: MONDO m:tel, Podgorica

I za kraj sačuvali smo ono što „nije“ za svačije oči. Salon namještaja Enza home u Donjoj Gorici potrudio se da privuče što više pažnje, izgleda, a mi vam garantujemo da je uspio u tome. Bezbroj lampica i plavetnilo koje izgleda kao da nikada neće prestati da sija. U ukrašavanju bukvalno čitave zgrade mora da je utrošen ogroman trud, ali kao da im ni to nije bilo dosta, pa su posao obavili do kraja i ukrasili i dvorište. Pogledajte kako to izgleda.

 Pa, koji se izlog vama najviše dopao, kažite nam u anketi...
Sve vijesti