Akcija policije u Kotoru i Podgorici (FOTO, VIDEO)

Autor:

Policija je pretresima na deset lokacija u Kotoru i Podgorici uhapsila dva lica i oduzela oružje, municija, eksplozivne materije, vozila, sredstva komunikacije, novac i dokumenta..

Akcija policije u Kotoru i Podgorici (FOTO, VIDEO) Foto: Mondo/Nikoleta Vukčević

U nastavku aktivnosti koje se koordiniraju od operativnog štaba „Boka“, policija je izvela akciju kodnog naziva „Bioka 6“ tokom koje su danas u Kotoru izvršili pretrese na šest lokacija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa (OKG), bezbjednosno interesantna i njima bliska lica.

"Pretresi su izvršeni i u stambenih objektima koje koristi lice koje slovi za vođu organizovane kriminalne grupe Škaljari i u objektima koje koriste članovi ove OKG i članovi njihovih porodica, a koji se nalaze u luksuznom kompleksu „Pentagon“ u Škaljarima", kaže se u saopštenju.

Pretresima je pronađeno i oduzeto šest vozila, 13 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka, ručni sat marke „Rolex", dvije hiljade eura, dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija i dužničko– povjerilačkim odnosima.

Izvor: Youtube/Uprava policijeFOTOGALERIJA:

"Oduzeto su bankovne kartice i instrukcije za obavljanje finansijskih transkacija, dokumentacija koja se odnosi na moguće isplate licima koja su uključena u krijumčarenje narkotika na međunarodnom nivou, notarski zapisi i više fotografija na kojima se nalaze članovi organizovanih kriminalnih grupa i njima bliska lica", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su nakon sprovedenog pretresa u službene prostorije radi postupka kriminalističke obrade privedena četiri lica.

"Shodno aktivnostima koje su preduzete 15. decembra, kada je pretresom stana kod M.J. (30) iz Kotora pronađeno 11 hiljada eura, obavljene su konsultacije sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, na osnovu kojih je protiv M.J. podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa", kaže se u saopštenju.

Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala je počeo policijske aktivnosti na provjeri zakonitosti sticanja novca za gradnju kompleksa „Pentagon“ u Kotoru i kupovinu stanova u ovoj zgradi.

U sklopu aktivnosti protiv organizovanog kriminala, službenici CB Podgorica su u prethodna dva dana izvršili pretrese na četiri lokacije u Podgorici i lišila slobode dva lica.

U Podgorici je pretresima i kontrolama je pronađeno i oduzeto: pištolj nepoznate marke cal. 7,65 mm, dva pištolja sa dva okvira, okvir od automatske puške i 30 komada municije za automatsku pušku, četiri komada pištoljske municije, 200 komada metaka različitog kalibra, devet komada pištoljske municije call 9mm i sporogoreći štapin i 12 klasova eksploziva nepoznate marke.

Sve vijesti