Bedem fest: Bakljade i ovacije na tvrđavi

Autor:

Sinoć je završeno drugo veče Bedem festa, a sa publikom na tvrđavi družili su se Direktori, Love hunters, Autogeni trening, Psihomodo pop, Mravi i Viva Vops.

Bedem fest: Bakljade i ovacije na tvrđavi Foto: Mondo/Ana Božović

Druga noć Bedem fest-a počela nastupom mladog benda Viva Vops.

Nakon njih scenu su preuzeli Direktori. Ovaj kultni bend nakon više od deset godina pauze ponovo na okupu. Nastup su počeli velikim hitom “Čistićete ulice” dok su se uz pjesmu “Ide voz” na Bedemu usijale baklje. 

Direktori su scenu prepustili novosadskom sastavu Love Hunters. Frontmen Milan Mumin rekao je da oni vole nastupe na manjim mjestima i da je nikšićka Tvrđava prostor koji je “za taman ljudi koliko treba”.

Nastup  Autogenog treninga praćen je ovacijama posjetioca koji su uživali u izvođenju hitova “Mulj”, “Radost”, “Ja imam tebe divnu” i drugih.

Pogledajte foto galeriju

 Iznenađenje je uslijedilo nakon nastupa Autogenog treninga kada je na binu ponovo izašao kultni sastav Direktori i još jednom odsvirao svoja tri najveća hita.  

Pjesmom “Volimo pivo” nazdravili su čašom točenog nikšićkog i pozdravili su nikšičku publiku do nekog novog, skorijeg druženja.

Najviše očekivan bend večeras bio je Psihomodo pop. Frontmen grupe “Psihomodo pop”, Davor Gobac, kazao je da festivale razlikuju mjesta i ljudi, i da mu se sviđa što se sve češće takvi muzički događaji organizuju na tvrđavama.

Gobac za rad svog benda, koji će uskoro obilježiti 35 godina rada, kaže da nikada neće otići u penziju, jer je rokenrol posao koji vole.

Bend Mravi zatvorio je poslednje veče festivala. Publika je Mrave tri puta pozivala na bis, nakon čega je druga festivalska noć i zvanično zatvorena.

Bisera Veletanlić, Dado Topić, grupa Beograd, DST, Lika Kolorado i DJ Iron nastupiće večeras na Bedem festu u Nikšiću.

Muzička manifestacija Bedem fest, koji se osam godina održava u drevnoj gradskoj tvrđavi u i autentičnoj atmosferi koja mu je donijela epitet festivala s dušom, završava se večeras.

Tagovi:
Sve vijesti