Google navigacija radi i bez interneta!

Autor:

Poslednja nadogradnja Google Maps aplikacije omogućava rad bez interneta, uključujući pregledanje mape i navigaciju.

Google navigacija radi i bez interneta! Foto: Marko Čavić/MONDO portal. Google navigacija sada radi i bez interneta.

Od decembra prošle godine, kada je stigla nadogradnja Google Maps aplikacije, na "mapi" podržanih zemalja za glasovnu navigaciju pojavila se i naša, a od 7. maja navigaciju i mape možete koristiti i bez internet veze. Instalirajte novu verziju Google Maps aplikacije 8.0.0 koja vas čeka u Play prodavnici već sada. Nakon toga potrebno je da odaberete region u koji ćete putovati i boraviti, sačuvati ga na telefonu dok postoji aktivna internet veza i nakon toga je omogućena upotreba navigacije i pretrage mapa i bez internet veze.

Korišćenje "offline mapa" možete potvrditi odmah ispod upravo unete pretrage za navigaciju ili u okviru vašeg profila (klik na ikonicu figurice čoveka pored pretrage) gde se otvara lista ranije korišćenih ruta i navigacija. Pre nego što sačuvate mapu označite deo na karti koji vam je potreban i sačuvajte sve pod imenom koje vama odgovara (Crna Gora, letovanje 2014, Banje 2014...).

Nakon toga isključite internet na telefonu i srećan put! Dobro, mape još treba doraditi za našu zemlju, ali to je već nova priča, koju ćemo vam pričati uskoro ;)

Čekamo vaše impresije u komentarima i na našoj MobIT Facebook stranici.

Sve vijesti