Srpska lista opstaje ali uz sufiks "nacionalna"

Dio članica Srpske liste za predstojeće izbore udružuju se u novu koaliciju - Srpsku nacionalnu listu!

0
A- A A+

Članovi Srpske nardne stranke koji nisu podržali fuzionisanje ove partije u Novu srpsku demokratiju, najvjerovatno će na sledećim parlamentarnim izborima izaći zajedno sa Strankom srpskih radikala, NVO Srpsko narodno vijeće, Akademska alternativa i Slobodna misao u okviru koalicije koja će nositi ime “Srpska nacionalna lista”, prenio je portal Srpskog nacionalnog savjeta IN4S.net

Formiranje koalicije postignuto je u srijedu uveče u Nikšiću, na sastanku kojem su prisustvovali potpredsjednik SNS-a Novak radulović, predsjednik SNV-a i srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, potpredsjednik IO SNS-a Gojko Raičević, predsjednik SSR-a Duško Sekulović i grupa nikšićkih intelektualaca.

''Srbi će na lokalnim izborima u Nikšiću kao i na, već najavljenim parlamentarnim izborima 29. marta, imati svoju nacionalnu listu. Moguće je da dođe do širenja Srpske nacionalne liste jer su vrata otvorena kako za političke tako i za nevladine organizacije i pojedince koji drže do srpskih nacionalnih interesa u Crnoj Gori.'' izjavio je za portal in4s predsjednik SSR-a Duško Sekulić.

Na čelu liste na lokalnim izborima u Nikšiću biće Novak Radulović koji je sa grupom kolega iz SNS-a odbio da uđe u novoosnovanu stranku. On je rekao da Srpska nacionalna lista mora da se drži plana koji je uspostavila Srpska lista.

''Imamo dovoljno snage, znanja i iskustva da se suprostavimo diskriminaciji i bezakonju'' rekao je Radulović.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta, Momčilo Vuksanović je govoreći o ideji za konstituisanje Srpske nacionalne liste naveo da je najviše razumijevanja za program SNV-a, koji je ujedno, kako je rekao i program "Srpske liste", pokazala Stranka srpskih radikala.

“Mi smo ostali privrženi Srpskoj listi i njenim programskim načelima. Sve ono što smo tražili kao Srpska lista tražimo i kao Srpska nacionalna lista. Podmetačina je da smo mi napustili Srpsku listu. Sjetimo se šta smo obećali narodu samo dvije godine unazad. Tražili smo proporcionalnu zastupljenost Srba u državnim organima i organima lokalne samouprave u skladu sa rezultatima popisa, to i dalje tražimo, tražili smo da naša djeca uče na srpskom jeziku to i danas tražimo, sistem specijalnih veza sa Srbijom, isti zahtjev je i danas”, prokomentarisao je Vuksanović.

(MONDO)

Sve vijesti