• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREDSTAVA "OSVRNI SE U GNJEVU" ZAKAZANA ZA SRIJEDU U NIKŠIĆKOM POZORIŠTU

Autor Jovana Raičević

Povodom obilježavanja Dana Nikšićkog pozorišta, u srijedu 16. februara u 20 časova, na sceni Nikšićkog pozorišta biće izvedena predstava „Osvrni se u gnjevu″, koju je po tekstu Džona Ozborna režirao Jug Đorđević.

 004A2672.JPG Izvor: Nikšićko pozorište

Ulaz je besplatan uz obaveznu rezervaciju karata na broj 067 932 646 koje se mogu preuzeti na biletarnici Nikšićkog pozorišta na dan izvođenja predstave.

U predstavi igraju: Jovan Krivokapić, Maja Stojanović, Nikola Vasiljević, Gordana Mićunović i Boban Čvorović.

Izvor: Nikšićko pozorište

 Adaptaciju teksta uradila je Tijana Grumić, kostim Velimirka Damjanović, scenografiju Andreja Rondović a muziku potpisuje Julija Đorđević. Predstava se izvodi u okviru Nikšićke kulturne scene 2022.

Možda ce vas zanimati

„Osvrni se u gnjevu Džona Ozborna je dramski tekst koji je najavio dolazak generacije gnevnih mladih muškaraca, bilo da su u pitanju pisci ili protagonisti njihovih narativa. Po izlasku teksta, pedesetih godina prošlog veka, kritičari su bili podeljenih mišljenja – neki su mrzeli komad i glavnog junaka DŽimija Portera, ali je većina ipak prepoznala Ozborna kao novu talentovanu figuru pozorišta, a sam tekst kao izrazito važan jer govori o problemima mladih u posleratnoj Engleskoj.

Međutim, pod kategorijom ,,mladi“ ovde se najpre mislilo na mlade muškarce. Oni čiji su životi, problemi i brige u fokusu tada, a nažalost i više od pola veka kasnije, jesu upravo muškarci.

Iz tog razloga, želeli smo da u ovom tumačenju Ozbornovog komada pomerimo fokus na žene i istražimo na koje se načine one bore sa teretom sveta u kom junaci i junakinje ove priče žive. Izazovi tog sveta, iako deluje da je on sam daleko, ipak su nam veoma bliski, jedino što više nemamo samo gnevne mlade muškarce, već srećom i sve više gnevnih žena“, napisala je dramaturškinja Tijana Grumić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE