"Kvar saniran, fekalije se više ne izlivaju u more"

Autor:

Kvar na postrojenju za tretman otpadnih voda kojim upravlja njemačka kompanija WTA je saniran tako da se fekalije više ne izlivaju u more u Bečićima, potvrdio je medijima predsjednik opštine Budva Marko Carević.

"Kvar saniran, fekalije se više ne izlivaju u more" Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Velika količina otpadne vode izlila se u more u Bečićima kod Budve zbog kvara na postrojenju za prečišćavanje kojim upravlja njemačka kompanija WTA.

Nesnosan smrad u Bečićima: Fekalije svuda!

Zbog kvara je došlo do izlivanja fekalija ispred hotela Iberostaro Belvi i Montenegro. Kvar se dogodio u noći između nedjelje i ponedjeljka. Zbog izlivanja fekalija i nesnosnog smrada više od 1.500 gostiju tih ugistiteljskih objekata bilo je zatvoreno u svojim sobama.

Carević je rekao da su kvar sanirale i cio lokalitet dezinfikovale opštinske službe iako postrojenjem upravlja njemačka kompanija WTA.

Postrojenje za tretman otpadnih voda pušteno je u rad u julu 2014. godine, a prema ugovoru investicija je vrijedna 58,6 miliona eura. Opština će, odnosno DOO Otpadne vode Budva koje je osnovano u maju, preuzeti upravljanje nad postrojenjem 31. marta naredne godine.

Njemačka kompanija se nije zvanično ogašavala povodom incidenta.

Sve vijesti