Ovaj trenutak je zaista emotivan

Autor:

Kraj velike karijere - Miloš Šćepanović završio sa nastupima za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore

Ovaj trenutak je zaista emotivan Foto: MN Press

Bili su to dana kada smo se svi još navikavali da je Crna Gora dio nekog velikog takmičenja - dvije godine nakon obnove nezavisnosti stigao je i najveći uspjeh našeg sporta.

Vaterpolisti Crne Gore pokorili su Evropu u Malagi, a na nezaboravnom Evropskom prvenstvu 2008. jedan momak je iz sjenke izrastao u heroja Crne Gore. I od tada je uvijek bio jedan od omiljenih sportista među navijačima naše zemlje. 

 Simbol svih uspjeha našeg vaterpola do sada, golman Miloš Šćepanović objavio je da je završio karijeru kada je u pitanju reprezentacija.

"Reprezentacija je između ostalog i obaveza, pa sam odluku donio uz konsultacije sa selektorom i predsjednikom saveza. Oni su izrazili želju da dok god budem igrao mogu da se stavim na raspolaganje", poručio je Šćepanović. "Naravno, tu sam uvijek, ali mislim da neće biti potrebe za tim, jer imamo sjajne golmane i pravo je uživanje gledati Dejana Lazovića i Slavena Kandića".

Bila je to jedna od najtežih odluka u životu Miloša Šćepanovića...

"Veliki dio života sam proveo sa svim tim momcima i ovaj trenutak je zaista emotivan. Bila je priviliegija i zadovoljstvo biti dio reprezentacije i predstavljati zemlju na najvećim takmičenjima. Mislim da smo uradili mnogo toga i da su naši rezultati za poštovanje", veoma emotivno je nastavio Šćepanović.

Šćepo je imao i posebnu poruku...

"Iskoristio bih priliku da prvi put u životu poželim vaterpolistima Crne Gore sve najbolje na Svjetskom prvenstvu", dodao je legendarni golman.

Osvojio je zlato iz Malage i još tri srebra sa velikih takmičenja (dva sa EP i jedno sa SP), ali san koji nikada nije dosanjao je odličje sa Olimpijskih igara - a toliko puta su "ajkule" bile na korak od njega.

"Počeo sam da razmišljam da mi je žao što sam uopšte i bio na Olimpijskim igrama. Toliko mi je žao da imam i neke negativne emocije prema Igrama", bio je iskren na kraju Šćepanović.

Osim što će nastaviti da brani za Marsej, Miloš će paralelno biti angažovan i u stručnom štabu mlađih selekcija Crne Gore.

Tagovi:
Sve vijesti