Mandiću i Kneževiću onemogućen odlazak u Srbiju

Autor:

Liderima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću danas je, na graničnom prelazu Rožaje, onemogućeno da napuste teritoriju Crne Gore kako bi prisustvovali obilježavanju dvadeset godina od NATO bombardovanja u Nišu

 Mandiću i Kneževiću onemogućen odlazak u Srbiju Foto: Mondo/Miljana Dašić

Oni su obilježavanju trebali da prisustvuju na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Iz DF-a su kazali da, iako je rješenjem Višeg suda Mandiću i Kneževiću dozvoljeno da sa ličnom kartom mogu napuštati teritoriju Crne Gore, današnjom brutalnom opstrukcijom Ministarstva unutrašnjih poslova poslata jasna poruka da oni ne smiju biti u Srbiji.

Kako su naveli, policajcu koji se predstavio kao glavni na tom graničnom prelazu, nije značilo ništa to što je u sistemu jasno prepoznao da su Mandić i Knežević nedavno već dva puta napuštali Crnu Goru i vraćali se.

“Već je nakon odluke da se Mandić vrati nazad “iznenada” imao rezultate provjere i rekao da mogu slobodno da nastave put za Srbiju. Bilo je očigledno - da su lideri DF odlučili da čekaju da bi to potrajalo više sati i tek kad bi odlučili da se vraćaju nazad sačekao bi ih isti dogovoreni scenario", navodi se u saopštenju.

Takav odnos crnogorskog režima prema dvojici lidera opozicionih parlamentarnih stranaka i političkim predstavnicima srpskog naroda, dodaju iz DF, najbolje govori o karakteru i bahatosti totalitarne države, “koja je čak i na današnji dan učinila sve u cilju pokušaja da obezvrijedi i opogani svijetla i bolna sjećanja na brojne nevine žrtve NATO agresije”.

“Vrijeme će vrlo brzo pokazati da li se ovom bijednom i siledžijskom akcijom pokušaja poniženja lidera DF upravljalo iz samih Rožaja ili iz Podgorice iz kabineta ministra (Mevludina) Nuhodžića”, poručili su iz DF-a.

Sve vijesti