Nova M ukida pravo emitovanja drugim operatorima u CG

Autor:

TV Nova M, koja je ekskluzivni emiter utakmica za Evropsko prvenstvo u fudbalu, obavijestila nas je da ovaj TV kanal uklonimo sa svoje platforme, saopštili su iz M:tela.

0
A- A A+
m:tel mtel logo Foto: m:tel

"Uprkos maksimalnim naporima koje smo uložili u pregovore, a sve u cilju zaštite interesa gradjana Crne Gore, ka nama su ispostavljeni nerealni zahtjevi pod parolom "uzmi ili ostavi" u vezi nastavka emitovanje ovog TV kanala na našoj platformi", navodi se u saoštenju M:tela.


Iz M:tela su takođe saopštili da su se oni kao društveno odgovorna kompanija i kompanija, koja njeguje dobru praksu promocije i podrske nacionalnih TV emitera, obratili Regulatornoj Agenciji za elektronske medije, uz pojašnjenje da su ovakve odluke na štetu blizu 60% gradjana Crne Gore i u suprotnosti su sa postojećom zakonskom regulativom.

"Vlasnici Nova M, ovim gestom iskazuju nepoštovanje prema interesima gradjana i reprezentacije Crne Gore, što je definisano Zakonom o elektronskim medijima, Član. 66 i Odlukom o dogadjajima od posebnog značaja za javnost Crne Gore", kazali su iz M:tela.

U saopštenju se zaključuje da "njihovo poslovanje u regionu nije zabilježilo kršenje Zakona u ovom smislu, te u skladu sa tim apelujemo na državu i sve nadležne institucije da spriječe njihove namjere i omoguće gradjanima Crne Gore da nesmetano prate i podržavaju svoju reprezentaciju, bez obzira kog operatora koriste".


Takodje, rekli su da je na nadleznim organima da sprovode Zakon i obezbijede ambijent za zdravo poslovanje i tržisnu i fer utakmicu.

Sve vijesti