"Aerodromi su nam kao sletišta za punjenje goriva"

Autor:

Premijer Crne Gore Duško Marković na Miločerskom razvojnom forumu saopštio je da nema dilemu da se mora se ići u valorizaciju Aerodroma, jer od toga zavisi cijela ekonomija države. "Aerdromi nam liče na sletišta za punjenje goriva".

Premijer Crne Gore je na Miločerskom razvojnom forumu kazao da se Crna Gora danas ne može porediti sa onom iz 2006.  i istakao da će država napredovati i dalje te da je uvjeren da će biti jedna od najrazvijenih i najperspektivnijih na sjevernom Meditreranu.

On je istakao da nema dilemu da se Aerodromi moraju valorizovati.

"Od toga zavisi cijela naša ekonomija. Pogledajte danas na šta liče naše piste... Naši aerodromi više liče na sletišta za punjenje goriva nego na resurs za dovođenje putnika. Nije ovo rasprodaja državnog resursa nego njegova valorizacija i to na najbolji način da država privatnim novcem dobija kapitalnu infrastrukturu koja donosi ozbiljne ekonomske benefite. Imamo interesovanje najvećih svjetskih kompanija koje se bave aerodromskim operacijama", rekao je Marković i dodao da očekuje investicije ne manje od 120 miliona i godišnji prihod od koncesije ne ispod 10 miliona.

Izvor: Youtube/Vlada Crne Gore

SD Vladi: Aerodromi mogu sami da uzmu kredit!

Nurković: Aerodrom Tivat je zastiđe!

"Kocesija je najbolje rješenje za Arodrome"

Na pitanje kako gleda na kritike "iz kafića" kaže da je mnogo lakše biti na tribinama i odmjeravati i ocjenjivati ko šta radi nego učestvovati u procesima.

Da li je koncesija najbolje rješenje? (VIDEO)

"Ova Vlada je u protekle gotovo dvije godine bila uspješna", istakao je Marković i najavio da će u prvoj sedmici oktobra razgovarati sa partnerima koji su zainteresovani da kupe Montenegro Airlines.

Sve vijesti