Nova LG serija telefona: Kao G6, ali jeftinija

LG Q seriju smartfona odlikuju premijum dizajn i FullVision ekran, preuzet sa LG G6 modela.

Nova LG serija telefona: Kao G6, ali jeftinija Foto: Promo/LG

Kompanija LG Electronics najavila je da će model LG Q6, kao dio nove Q serije, biti prvi smart telefon nakon modela G6 sa FullVision ekranom. Nova serija nudi mnogobrojne napredne funkcije LG telefona visoke klase, po povoljnoj cijeni.

Q serija predstavlja najnoviju liniju moćnih smart telefona srednjeg ranga, koje odlikuju osnovne karakteristike premijum telefona kompanije LG po izuzetnim cijenama. Prvi uređaj u ovoj seriji, LG Q6, pored elegantnog dizajna, posjeduje neke od najpoželjnijih inovacija viđenih na modelu G6, poput FullVision ekrana.

Nova linija se sastoji od tri modela - Q6+, Q6 i Q6α (alfa), od kojih je svaki namijenjen različitim ciljnim grupama u smislu kapaciteta memorije i skladištenja podataka. LG Q6+ dolazi sa 4 GB RAM i 64 GB ROM memorije, model LG Q6 posjeduje 3 GB RAM memorije i 32 GB skladišnog prostora, dok najpristupačniji model LG Q6α dolazi sa 2 GB RAM i 16 GB ROM memorije.

Pogledajte novu LG Q Seriju telefona:

U vremenu kada su telefoni sa tankim ivicama sve popularniji, Q6 je prvi smartfon u srednjoj cjenovnoj kategoriji koji posjeduje ovu karakteristiku. Jedinstven FHD+ FullVision ekran sa dijagonalom od 5.5 inča (oko 14 centimetara) i 18:9 odnosom stranica čini gledanje video snimaka, igranje igara i multi-tasking brzim, tečnim i bez štucanja. Forma ekrana bez ivica, dizajnirana je sa ciljem da što više prostora bude posvećeno ekranu, a da se istovremeno sprečava slučajno dodirivanje ekrana tokom držanja u šaci.

LG Q6 odlikuje minimalistički i svedeni dizajn, bez ispupčenja oko kamere, sa zaobljenim ivicama, koje prate uglove ekrana. Ovaj model ne samo da je privlačan za oko, već je i veoma jednostavan za korišćenje. Tokom dizajniranja telefona G6, kompanija LG sprovela je različita ergonomska istraživanja, koja su potpomogla i razvoj modela Q6, zahvaljujući čemu je i ovaj uređaj izuzetno ugodan za držanje i korišćenje jednom rukom. Kupce će zasigurno dodatno privući funkcija Face Recognition opcija, zahvaljujući kojoj korisnici mogu da otključaju svoj telefon mnogo brže i jednostavnije nego što to nude preostale tehnologije za prepoznavanje lica.

Kao što se i očekivalo, Q6 poseduje unapređene karakteristike i kad je riječ o optici. Recimo, telefon posjeduje ugrađenu širokougaonu selfie kameru sa kadrom od 100 stepeni, koja omogućava da na fotografiji bude mnogo lica. Kamera posjeduje LG UX 6.0 korisnički interfejs, čime je omogućeno da se u potpunosti iskoristi 18:9 odnos stranica FullVision ekrana. Square Camera Mode funkcija pruža mogućnost kreiranja foto-kolaža uz korišćenje više kvadratnih slika.

Osim toga, ovaj uređaj je i veoma izdržljiv. Metalni okvir koji ga okružuje izrađen je od ultra-jakog aluminijuma iz serije 7.000 - jedne od najjačih aluminijumskih legura korišćenih u avio industriji. Model je podvrgnut zahtjevnom režimu kompanije LG i prošao je kroz više od 20 testova baterije, striktnijih od međunarodnih protokola.

Q6 će se od narednog mjeseca naći u prodaji na ključnim tržištima Azije, nakon čega će biti dostupan i u Evropi, Latinskoj i Sjevernoj Americi.

Izvor: LG Mobile Global.

LG Q6, LG Q6+, LG Q6 alfa specifikacije:

- Operativni sistem: Android 7.1.1 Nougat
- Ekran: 5.5 inča 18:9 FHD+ FullVision (2.160 x 1.080 / 442ppi)
- Procesor: Qualcomm Snapdragon 435
- Memorija: Q6+ 4 GB RAM / 64 GB ROM; Q6 3 GB RAM / 32 GB ROM i Q6α 2 GB RAM / 16 GB ROM
- Kamera: zadnja 13 MPx standardni ugao / prednja 5 MPx širokougaona
- Baterija: 3.000 mAh (ugrađena)
- Mreža: LTE (4G), 3G, 2G
- Povezivanje: Wi-Fi 802.11 b, g, n, Bluetooth 4.2, NFC, USB Type-B 2.0
- Ostalo: Face Recognition, Google Assistant, Square Camera, Steady Record, FM Radio
- Dimenzije: 142 x 69 x 8.1 milimetara
- Težina: 149 grama.

Izvor: LG Mobile Global.

Tagovi:
Sve vijesti