• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival ekološkog filma u Podgorici

Autor mondo.me

Festival ekološkog filma „Eko Fokus“ otvoren je večeras u KIC-u „Budo Tomović“.

Nakon otvaranja uslijedila e projekcija filma „Između rijeke i ljudi“, u režiji Mladena Ivanovića. Riječ je o filmu koji prikazuje uzroke i posljedice nastanka planine nelegalno odloženog otpada u Beranselu.

U 20 sati biće prikazano ostvarenje „Opasna igra“ reditelja Entoni Bakstera. Reditelj putuje u Hrvatsku i u Sjedinjene Američke Države kako bi saznao katastrofalne posljedice koje razvoj luksuznih golf terena može da ima na prirodnu sredinu. Drugog dana festivala, u utorak, 11. novembra, u 18 sati biće prikazan film „Mi i o(p)stale ptice“ u režiji Srđana Đuranovića. Film se bavi međusobnim odnosom savremenog čovjeka i ptica u njegovom najbližem okruženju.

U 18:30 sati na repertoaru je ostvarenje „Pljevlja – degradirani grad“, u režiji Vasa Kneževića i Edina Zukovića. Glavni cilj je skretenje pažnje šire javnosti na zagađenje Pljevalja. Film „Rijeka Ćehotina“, koji takođe potpisuju Knežević i Zuković, biće prikazan u 19:30 sati. Ova priča govori o načinima kako se jedna rijeka izborila za svoj život i kako opstaje pored svih ekoloških prijetnji. U 20 časova uslijediće projekcija ostvarenja „Ispovesti eko teroriste“ reditelja Pitera Džeja Brauna. Riječ je o revolucionarnom dugometražnom dokumentarnom filmu koji govori o najuticajnijim i najtraženijim ekološkim herojima.

Posljednjeg dana festivala u srijedu, 12. novembra, u 18 sati, biće prikazan film „Crna Gora – ekološka država?“ učenika Gimnazije „Slobodan Škerović“. Festival će biti zatvoren u 19 sati projekcijom ostvarenja „Njemačko – francusko cijepanje atoma“ u režiji Ralpha Gladitza.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA