• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić dobitnik godišnje nagrade CNP-a

Izvor MINA

Glumac Tihomir Stanić, za ulogu Milovana Đilasa u predstavi Everyman Đilas, dobio je godišnju nagradu za najbolje rezultate ostvarene na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

U obrazloženju Savjeta CNP-a navodi se da Stanić u ulozi Đilasa ostvaruje izuzetno dejstvo i daje osoben glumački pečat u stvaranju scensko-poetske istine koja slijedi autorski koncept predstave rađene po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić.

“Tihomir Stanić sofisticirano, emocionalno duboko i veoma ubjedljivo gradi lik Milovana Đilasa, i publici nudi primjer hrabrosti potrage za slobodom”, navodi se u saopštenju.

Godišnje nagrade za visoke umjetničke rezultate u 2014. godini dobili su i Gorana Marković, za ulogu Podozrive u predstavi Everyman Đilas i Majke ili Violončela u predstavi Allegretto Albania, Ana Vučković, za ulogu Đilasove žene u predstavi Everyman Đilas, kao i Karmen Bardak, za uloge predstavama Njegoš i ja i Everyman Đilas, prenosi agencija Mina. 

Godišnje nagrade za najbolje rezultate postignute u tehničkoj, organizacionoj i administrativnoj praksi, odnosno u svim segmentima produkcije dobili su rukovodilac prodaje Safet Šaćiri, šef računovodstva Željko Vukčević, organizatorka Jelena Milošević, rekviziter Predrag Pavićević, kao i higijeničarka Rada Marković.

Stipendija Velimir Bucko Radonjić, koja se dodjeljuje mladim autorima za značajne rezultate postignute u oblasti scenografije i likovne umjetnosti, dobili su grafička dizajnerka Snežana Pupović i kostimografkinje, Lina Leković i Ivana Murišić, dok je zahvalnica CNP-a za ovu godinu dodijeljena Francuskom institutu Crne Gore.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE